web analytics

Ledig dag idag och den inleddes med lydnadsträning tillsammans med Sandra i Hundmetrohallen i Enköping. Öje fick köra några vändor framåtsändande där jag gått tillbaka till att kasta bollen bakifrån när han springer ut som jag gjorde i början. Dock blir det inte så bra som jag vill ha det när man kör inomhus, det blir per automatik ett långsammare tempo pga väggarna. Så detta + att dra upp honom på visselpipan ( = inkallningen) och eventuella andra moment där det ska gå fort och man ska springa en bit ska jag inte fortsätta köra inne utan bara ute.

Vi körde också en del apporteringsträning med fokus på avlämnandet och där ska jag börja med godis i munnen som jag spottar ut när han kommer riktigt nära och rakt. Ett par gånger blev det superfint idag så jag ska försöka belöna upp det lite extra.Efter träningen åkte vi och käkade lunch och babblade en bra stund innan jag åkte vidare till Meradog och köpte nya fällar. Det går åt några stycken om året kan man säga!
Men himla bra pris har de i alla fall, 589 kr för tre stycken 150×100 cm så vi köper alltid tre åt gången. Idag blev det ljusa och glada färger, som en kontrast till att hela världen just nu går mest i svart-vitt med all snö.Sen åkte jag vidare till nästa adress i Enköping, laser för de stora grabbarna. Dax var mjuk och fin som en gummiboll i kroppen vilket jag inte hade förväntat mig efter allt snöplumsande han har gjort de senaste dagarna, men Öje däremot hade en reaktion i höger baklår och vi misstänker en liten sträckning eller liknande. Det skulle kunna vara träningsvärk eftersom har har farit runt ännu mer än gummifarbrorn, men när det bara visar sig på ena sidan känns det snarare som en lättare skada. Han går rätt så obehindrat, möjligen något kortare med det benet men är inte halt, så det blir koppelpromenader i ett par dagar så får vi se sen.
Väl hemma igen blev det efter alla andra vanliga bestyr en stund på soffan framför en serie, och då fick jag utöver Dax och Öje även sällskap av Gaist som ville kramas en stund.
Och det var min lediga måndag det!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: