web analytics

För ett tag sedan beställde jag två förpackningar med lera för att göra avtryck i, jag ville nämligen göra avtryck av hundarnas tassar!Själva förfarandet var väldigt enkelt, jag knådade leran några minuter för att få ut alla luftbubblor som fanns i, sen kavlade jag ut den till en ca 1-1,5 cm tjock platta. Sedan rengjorde vi tassen som skulle användas, vi fick en sorts slime för just tassrengöring för några år sedan och den passade perfekt för detta ändamål då den verkligen drar åt sig smutspartiklar och lösa hårstrån!
Sedan var det bara att placera tassen så nära mitten som möjligt på plattan, lyfta upp motstående tass på andra sidan för att få all tyngd på plattan och även hjälpa till att trycka lite i bakkant/mot handloven på tassen så att hela den stora trampdynan trycks ner i leran. Vill man hänga dem på väggen ska man passa på att göra ett upphängningshål och sen är det bara att lägga på tork i ett antal dagar och efter det hänga upp eller rama in!
Något att vara observant på är att leran drar ihop sig en del när den torkar så ska man göra som jag och ha passepartout så behöver man ha goda marginaler på plattans storlek på baksidan. Supernöjd blev jag!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: