web analytics

Det blev en del aktiviteter under helgen, men mest hemmafix som typ slänga skräp på tippen, plantera lite frön, tvätta. Och såklart de vanliga promenaderna, och även lite träning.I lördags började vi dagen med att sova lite längre, dvs länge än kl 05 som är den vanliga morgontiden, och sen satt vi mycket i bilen då vi åkte omkring för allehanda ärenden. På kvällen provade jag att göra mitt livs första smörgåstårta (på glutenfritt bröd och laktosfri creme fraiche förstås). Gott blev det, även om den såklart hade tjänat på att stå till sig lite i stället för att ätas upp på en gång. Men rätt så härligt ändå att kunna njuta av sådana ”världsliga ting” även om man har lite knas med magen!Även på söndagen blev det sovmorgon, otroligt skönt att få till 8+ timmar per natt!
Sedan tog vi det lugnt i några timmar för att ladda inför årets första mil på Björnö. Det har ju inte direkt varit väder om man säger så, men nu var det i alla fall runt 10 grader och inte mycket vind så då kändes det som en bra dag för säsongens utepremiär. Varken jag eller Svante har sprungit mer än 4-5 km ute sedan vi sprang TGC för snart två månader sen, så vi var minst sagt lite ringrostiga i början men jag hade ändå en bra känsla i kroppen och bra driv i steget. Dock försvann den känslan ganska omgående när vi passerade min ”löpbandssträcka” på 4,5 km haha, men det var ändå ett bra kvitto på att löpbandsträningen verkligen har stärkt och förbättrat mitt steg och min hållning!
I slutänden sprang vi in på 1:08:47 vilket är nytt personbästa för min del, förbättrat från 1:12 nånting.Igår var det något stela ben på jobbet kan man säga, men efter jobbet tog jag ändå en långpromenad med hundarna i det otroligt vackra och sköna vädret så både de och jag fick röra lite på oss och få igång blodcirkulationen. Äntligen har det slutat blåsa!!
Tyvärr är det fortfarande väldigt kallt på nätterna så våren kommer inte så snabbt som jag vill, men sakta, sakta går det i alla fall framåt.Idag hade Svante åkt iväg till klubben med alla hundarna när jag kom hem så jag passade på att köra 30 min på cykeln. Jag hade tänkt mig 45-60 min men kände att benen fortfarande behövde ta det lite lugnt så jag tänkte om och körde en lugn halvtimme framför ett avsnitt av ”Killing Eve” på HBO. Det är ett måste med serier när man kör inomhusträning i min mening!
Nu är det snart dags för sängen och ladda inför de två sista jobbdagarna innan påsk!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: