web analytics

Nu är två heldagar hundträning över, soligt och fint väder har vi haft men ändå inte jättevarmt pga blåst.Vi har kört igenom STMR-momenten som vi ska genomföra den 25e april, det är ett prov som man måste klara för att sedan få tävla mondioring. Lydnadsmomenten är fritt följ, apportering, inkallning, förarens frånvaro (dvs platsliggning med dold förare) och de har funkat bra som de brukar nu under helgen. Sen kollar man även lite hantering, möte med joggare och cyklist och lite annat smått och gott, och det får vi väl också kika på vid tillfälle framöver men det borde inte heller vara några konstigheter tycker jag.Sen har vi också kört lydnadsmomenten ur MR1, för första gången på länge har det blivit en del framåtsändande vilket har funkat klart över förväntan. Det har i och för sig varit rätt så stora föremål att passera mellan också (stora koner), så det blir lite lättare än när det är små pluppar på marken.
Matvägran har funkat super, inga tendenser till att ta någon matbit men han har inte heller varit undvikande eller flyttat undan när maten har kommit. I apporteringen måste vi jobba på att han ska komma in snabbare, ut är han väldigt kvick
Fjärren har varit lite ojämn, jag har lämnat honom på marken vilket blir svårare för honom då han flyttar fram vid ställandet men det har ändå funkat hyfsat och jag har kommit ihåg att lägga belöning bakom honom. Ett par riktigt fina serier har vi fått till där till och med skiftet från ligg till sitt har funkat kanon, men så vissa gånger händer det ingenting. Det hänger såklart på hur trött han är, men det måste sitta i ryggmärgen så vi får nöta vidare.I skyddet har vi kört mest förarförsvar, tyvärr hade vi bara två figgar under ett pass igår men då växlade han väldigt fint mellan dem. När Svante har varit ensam figge har vi i stället kört väldigt mycket att jag sitter ner när slaget kommer, och att Öje måste fokusera på att följa med mig runt saker och ting även utan ett nytt startkommando även om vi stannat eller jag har suttit ner. Nu är det dags att börja putsa på sådana saker, den 31/5 är tanken att vi ska köra vår första start i MR1!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: