web analytics

Jahapp, om vi ska ta saker och ting i hyfsad kronologisk ordning så tränade vi ju som jag skrev sist hund i tisdags och sedan dess har vi hunnit med ett par gånger till. Öje har gjort de bästa framåtsändandena någonsin tror jag, det känns som att det börjar lossna. Nu måste vi börja plocka bort retningarna lite grann för att få en känsla för var vi står.
Fjärrdirigeringen däremot går fasen inte framåt, det driver mig till galenskap. Hur svårt ska det vara att förstå att man inte ska gå framåt flera steg när man ställer sig upp??
Tydligen svårt som fasen… Jag har testat med belöningen bakom och jag har testat med lina som stoppar men nja, det känns inte som att det kopplar riktigt. Men vi kämpar på, det borde bara bli bättre med många repetitioner och det är drygt 2,5 veckor kvar till tävlingen så ja, ett mirakel kanske händer haha!Vad det gäller egen träning så hade jag bestämt mig för att ha vilovecka förra veckan eftersom det har gått väldigt bra i träningen ett tag. Nya personbästa i både simningen, cyklingen och löpningen har det blivit, så jag tänkte dra på med rejäl återhämtning i stället. Men framåt torsdagen kände jag att jag var lite väl bekväm i att inte röra mig hehe, så i fredags körde jag en sväng i 5-kilometersspåret på Björnö och tog med mig Öje nu när Svante är satt ur spel ett tag.
Att springa med hund är inte riktigt min grej, jag har all dragutrustning man behöver men jag vill ju inte ha draget i löpningen så då kör jag bara med halsband och koppel löst i handen vilket är lite drygt då det stör armpendlingen och det går alldeles för långsamt för att hundarna ska kunna trava på ett bra sätt. Ett tag fick Öje springa lös i stället eftersom det var helt tomt i spåret (egentligen råder koppeltvång), men han håller så pass mycket högre hastighet än mig så det blev alldeles för mycket kommendering på att komma, stanna, vänta osv så det tog andan ur mig hahaha. Men en skön vända blev det ändå, och en efterföljande mys-stund på bryggan!Även i lördags blev det egen träning, då kunde jag inte motstå det vackra vädret utan plockade ut cykeln för årets första landsvägstur, och i kortärmat och tights dessutom!
Liiite kyligt var det i början, men med halvtrötta löparben från dagen innan (grym träningsvärk i låren, så länge sedan var det ändå inte som jag sprang tycker jag?!) och lite flacka men långa uppförslutningar så var värmen i kroppen ganska snabbt igång. 18,7 km är min ”standardrunda” ut till Tillberga/Hökåsen/Finnslätten och det var ganska lagom för sen var det oerhört stela ben en stund. Sedan blev det cykelfika för hela slanten med en balja te och äppelmunkar (vilket Öje också försökte sig på att delta i)!Kvällen avslutades med en god middag och en nyhet från Systembolaget, en Nero d’Avola vid namn Siquilia för 89 kr som var helt fantastisk och direkt gick in på min top 3 över röda viner. Väldigt fyllig och mycket smak, men ändå rund och len både under tiden man dricker och även i eftersmaken. Snygg etikett också med relieftryck och guld, även om mönstret kanske är lite udda haha. Rekommenderas för den som tycker om vin med mycket smak men inte vill ha mycket syra, lätt fem stjärnor av fem möjliga!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: