web analytics

Igår kväll hade Svante lite träningar och jag passade på att åka iväg med Öje och köra lydnad. Tyvärr skulle vi behöva mer föremål att röra oss runt på ”främmande” plats, men lite träning är bättre än ingen träning så länge det är kvalitet!
Det blev mest nötande på våra svaga punkter fjärr och framåtsändande, jag har slarvat lite på sista tiden och lagt mest tid i fjärren på ställandet så sitt från ligg har blivit lidande igen och måste fräschas upp. Men det går framåt generellt tycker jag.

I fjärren skulle vi framför allt behöva få upp säkerheten i riktningen, att springa dit jag pekar. Det är ju lite si och så med det, men nu är det så kort tid kvar så det är svårt att göra något åt. Efter helgens tävling funderar jag på att köra lite dirigeringsträning á la lydnadslydnad där det finns fler alternativ att välja på men det bara är den jag riktar mot som han får springa till. Det gäller ”bara” att komma ihåg att jag tänker så sen också haha!

Han hade i alla fall rätt så bra förväntan framåt under de första skicken igår, sen blev det lite dumt i det skick man ser på första filmen där jag inte lyckas kasta framför honom utan belöningen kommer bakåt. Genast gick farten ut ner till nästa skick (film 2), men ökades på igen av att det låg en pryl där så det blev en bra grej av det ändå.
Det är inte så dumt att köra ett antal gånger åt båda håll för mängdträningen, eller att lägga belöningen långt bort från linjen så han inte börjar sakta av för tidigt, och också ropa ”varsågod” så han vet att det finns något att hitta eftersom han ibland fastnat i att vara kvar ute och leta trots att jag visslat i pipan att han ska komma in. Åter igen, lite sent att ändra något nu men efter helgen har jag ju nästan ett år på mig att prova ut nya metoder innan det är dags för tävling nästa gång (som det ser ut nu).

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: