web analytics

Förra helgen avslutades med mer hundträning, 29 grader varmt men Öje kämpade på. Tills vi kom till hoppet som jag hade placerat åt ett håll som han aldrig hoppat åt förut. Då tog det stopp. Visst kunde han hoppa om jag först kastade ut ett föremål, men hoppa på egen hand (och sen skulle föremålet komma var tanken), nej det gick inte. Han klev ner bland pinnarna innan han hoppade brädan, eller hoppade snett ut på sidan. Prykbryt på matten.
Det är inte alltid lätt att träna en hund som behöver att allt ser likadant ut hela tiden, och definitivt inte i mondioring!
På pass två fick han hoppa palissaden, det gick i alla fall bra den gången. Oavsett vilket hinder jag väljer på tävlingen kommer det bli en fet chansning känns det som, men nåväl, då får jag förlika mig med den tanken.
Farbror Dax fick tag i bitjackan när vi skulle städa och det var nog det bästa som hänt honom på väldigt lång tid haha, många ljudeffekter kom det ur den gamle hunden!Under måndagen och tisdagen skedde inte många knop, jag sov dåligt och var bara trött när jag kom hem. Måndagen bjöd i och för sig på en härlig kvällspromenad i ljummen sommarkväll i stället, det är inte fel det heller. Under färden hem från jobbet i tisdags hade jag en tanke om att ge mig ut med cykeln, men när jag kom hem bestämde vi att vi skulle äta först och tur var det för under tiden öppnade sig himlen!
Jag blev väldigt glad över att jag inte hoppade i cykelkläderna direkt och drog iväg kan jag säga.Igår onsdag däremot fick vi i alla fall till lite träning, 1000 meter simning i den nya simhallen här i Västerås. Det gamla Lögarängsbadet ska nu rivas och det nya står klart att använda precis bredvid det gamla. En glädjande men jobbigt nyhet var att det nu är 50-meters längder (i alla fall nu under sommaren, det kanske de ändrar sen i höst som de gjorde på gamla badet), bra för att få till bättre simning för öppet vatten men jobbigare då man minskar antalet micropauser vid varje vändning med hälften. Allt var väldigt nytt och fräscht såklart, men det var några detaljer som jag inte tyckte de hade fått till riktigt bra. Det går knappt att sitta på ”bänkarna” vid omklädningsrummets skåp till exempel, och det finns ingenstans att vika ihop handduken med alla prylar i på ett bra sätt. Sen har de valt att lägga stora panoramafönster mot Mälaren inne i simhallen, men alla löpbanden på gymmet har man placerat vid panoramafönstren mot vägen utanför. När man simmar ser man ju inte så mycket annat än bassängen och taket direkt, men ska man till exempel nöta ett långpass på löpbandet hade det ju varit trevligt med fin utsikt i alla fall.
Nu har jag bara sett gymmet på bild så det kanske inte upplevs som ett ”problem” när man är på plats, vi får se!
Jag invigde också mina nya simglasögon som jag äntligen beställde för ett tag sedan, det blev ett par Orca Killa 180 igen för jag var så nöjd med de gamla. De sitter bra, immar inte, läcker inte. Dessutom har de hållit stilen i två år vilket jag har fått för mig är ganska länge för simglasögon, men nu på slutet hade beläggningen inne i dem blivit disig så det var som imma hela tiden så nu var det dags för nya.Under natten har jag sovit som en stock för omväxlings skull och har känt mig rätt så piggelin idag. Vädret har gått från strålande sol och högt tryck till åskoväder med skyfall, men lagom till jag kom hem vände det åt andra hållet jämfört med i tisdags och det blev soligt igen. Idag var jag snabb i vändningarna och drog ut hojen på min sköna 3-milarunda, just nu älskar jag verkligen att cykla!
Jag funderar på att anmäla till halv-Vättern nästa år beroende på hur cykelkänslan utvecklas under hösten och vintern. Det spelar ingen roll vilken tid jag skulle göra det på, men jag vill känna att jag inte tar mig vatten över huvudet. Redan i år har jag haft tankar på Cykelvasan, men det är å andra sidan på mountainbike och det är inte riktigt min grej på samma sätt som landsväg. Älska landsväg!!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: