web analytics

I söndags packade vi ihop det sista, gick en långpromenad med grabbarna och började sedan rulla söderut mot Landskrona!Eftersom vi inte visste hur lång tid det skulle ta att köra ner med husvagnen hade vi planerat för ett stopp på vägen, detta blev i Ljungby bredvid en fornlämning som heter Kånna högar. När solen sjönk drog dimman in från åkrarna och det blev väldigt vackert men samtidigt lite nervkittlande att tänka sig att de små kullarna är gravar. Riktigt häftigt, råkar man passera så rekommenderas ett snabbt stopp där!På måndagen körde vi resterande 15 mil på ett litet kick, och sammanlagt tog det ca 8 timmar att åka ner med husvagn så det var inte alls så blodigt som vi först trodde. Vi inledde starkt med lite hundträning såklart, men sedan blev resten av dagen lugn eftersom vi sov lite dåligt den första natten i vagnen.Igår tränade vi mer hund, jag har kört Öje på en del framåtsändande där det både har legat saker ute och där jag har återkallat och det har funkat väldigt bra med återkallandet måste jag säga men vid sändandet blir det lätt att han springer till det han är mest sugen på. Så idag ska vi köra mer dirigeringar!
Det har också blivit en del apportering med mjuka och roliga föremål, även där måste vi träna på att snabbt komma in oavsett vad föremålet är så blir belöningen stor. Jag har tid att backa bandet och påminna om att komma direkt in så fort han börjar gripandet, så att vi får chansen att nöta in det rätta beteendet.
Samma tanke ska vi även ha i skyddet, släpper han snabbt ska jag peppa honom att komma in direkt och då kanske till och med stå med en egen jacka på mig som han får ta ett par gånger för att få stor vinst.Vi tog också en cykeltur runt omgivningarna igår, 28 km trampade vi ihop längs med kustvägen ner till Barsebäck, sen mot Löddeköpinge för att sedan vända norrut igen mot Saxtorp där klubben ligger. En väldigt trevlig vända, knappt några backar att prata om men desto mer vind på sina ställen. Imorrn är planen att ta en sväng till, vi får se om det blir samma tur eller åt något annat håll.
Dagen avslutades sedan med ännu en fin solnedgång under sista promenaden.Idag tog Svante mig med till sina gamla hoods i Malmö, visade ett par ställen där han har bott och sedan åkte vi in till centrum för att gå på Runners Store och Löplabbet. En himla massa skor provades men inga blev köpta, dock blev jag sugen på ett par Salomon Speedcross 5 eftersom jag tyckte mina Asics FujiRado var för tunna i dämpningen på framfoten under det senaste TGC så kanske beställer jag ett par sådana framöver. Svante fastnade för en Hoka One One men han ska också fundera ett tag. Jag provade deras Speedgoat tror jag det var, men jag tyckte sulan var för rundad så jag skulle inte våga lita på den nedför de Canariska bergen. I övrigt var den superskön så jag kan förstå varför Hoka är så poppis!
Vi avslutade besöket i Malmö med att åka till Badrans super falafel bredvid kanalen, jag har aldrig ätit falafel vad jag minns men det var rätt så gott så det kan jag göra igen.
Väl tillbaka vid husvagnen tar sig Svante och grabbarna en siesta medan jag för en gångs skull ligger i solen en stund, och snart kommer Minette hit så ska vi köra mer hund och sen grilla. Bra semester hittills!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: