web analytics

Medvetet har jag ”checkat ut” lite under de sista två veckorna av semestern som ni har märkt, det enda jag har velat få ner i bloggen har varit träningsveckorna.
I övrigt har jag fokuserat mer på att vara mer fri från digitala medier så som att lämna telefonen hemma eller i bilen om vi åkt iväg. Jag tog bort Facebook-appen från telefonen under en vecka för att jag märkte att jag på ren rutin öppnade den otroligt många gånger per dag utan att innehållet egentligen gav mig ett dugg. Instagram har alltid varit det sociala medie jag har föredragit, det känns mindre politiserat och lättsamt, världen går inte lika mycket under för vissa om någon avföljer på Insta som om någon tar bort en som vän på FB osv. Det känns mer stimulerande för mig att titta på vackra bilder än läsa korkade texter (även om man aldrig slipper ifrån sådant helt i något forum). Jag behövde den breaken, nu har jag installerat appen igen men inte på min förstasida i telefonen och jag öppnar den inte ens varannan dag för att kolla av mina aviseringar, typ från träningsgruppen för hundträningen.

Så vad har vi gjort i stället då?
Ja, haft semester!
Vi har tränat en del hund.


Vi har gått sköna promenader, både i varmt väder och något kyligare. Kallt tycker jag dock inte att det har varit någon dag, jag tror vi har haft 16 grader som lägst under våra fyra veckors semester och det var också bara EN dag. Till och med idag när det har regnat från och till hela dagen har temperaturen ändå legat runt 20 grader, så jag är väldigt nöjd med vädret!
Hundarna har verkligen fått upp ögonen för det här med vildhallon och går numera på promenaderna och letar efter hallonbuskar i stället för andra smarriga lukter haha!
Vi har ätit gott, både hemma och borta. Lite nytta har vi gjort också (eller kanske snarare jag hehe). Uterummet fick sig en liten ”makeover” då jag plockade bort lamellgardinerna som vette ut mot gatan och i stället satte upp frostfilm som insynsskydd. Gardinerna var både trasiga och lite fuktskadade så det var dags att plocka ner dem. Vi har inte saknat dem alls, tvärt om blev det väldigt bra och luftigt att slippa ha något som hänger ner efter den kanten, och det känns som att det nu är lite som en vägg där också vilket uppmuntrade till att möblera om vilket även det skapade mer rymd. Bilderna är ju inte jättetydliga, men det blev bra i alla fall och skönt att hundarna inte heller kan stå och trampa utefter rutorna när det går förbi folk. Inte för att de gör så mycket mer än bara stirrar, men det har hänt några gånger att de som går förbi reagerar på att hundarna står där och vid ett tillfälle var det några barn som skulle retas med dem med hjälp av en boll ute på gatan. Sånt slipper vi nu! Jag har också tagit tag i ett projekt som jag kom på redan i vintras men som sedan har skjutits framåt i tiden; att bränna in Enköpings BK’s logga på palissaden vi har på klubben. Ajajaj säger jag bara, hade jag vetat att det skulle ta sådan tid hade jag nog tänkt om haha!
Totalt kanske det har tagit… 16 timmar? Eller mer?
Men sak samma, lite meditativt var det också att sitta och arbeta med glödpennan och det är ju alltid fantastiskt att se resultat av det man skapar. Nu återstår det att se om allt jobb har varit förgäves pga att det rivs bort när hundarna klättrar över, eller om jag ska ta och komplettera genom att fylla i bokstäverna och konturerna på hunden i mitten mer. Vi har ju också tränat oss själva en del under semestern, det har jag ju lagt upp inlägg om varje vecka, och så har jag spenderat galet mycket timmar på att spela TV-spel också. Man måste ju ha balans här i livet!
Men nu är det slut på friden, imorrn går vi tillbaka till jobbet och ett nytt jobbår inleds. Jag har dock tur till att börja med, under resten av kvartalet jobbar jag bara som mest 4-dagars veckor pga mina långa arbetspass så jag ska inte klaga (även om det kommer kännas rätt tufft att kliva upp kl 05 i morgon bitti)!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: