web analytics

För ett tag sedan konstaterade jag att min skaljacka från Bergans verkligen började bli sliten, och när jag sedan satt och brände in klubbens logga på hindret i somras råkade jag nudda ena fickan med lödkolven så det blev ett hål. Då beslutade jag att det var dags för en ny!
Valet föll efter mycket dividerande och provande på en Salomon La Cote Flex 2.5 L Jacket som blivit testvinnare hos Sportamore.Det första som slog mig när den kom var att den är väldigt lätt, ca 272 gram ska den väga enligt Salomon själva. Det innebär också att den är väldigt tunn, och där höjer jag ett tveksamt ögonbryn då jag funderar på hur den kommer stå emot slitage i det långa loppet.
Materialet som gör att den är så lätt heter AdvancedSkin Dry 20K/20K, vilket innebär att det är vattentät upp till 20 000 mm och har en ventilationsförmåga på 20 000 g/m²/24 t. I klarspråk innebär det att den klarar av att hålla en hel del regn ute men andas ändå bra!
Det finns inget foder eller nät på insidan vilket gör att den kan kännas lite kall och ”fuktig” om man har bar hud under, men min uppfattning är att den definitivt inte läcker igenom vatten utan att det är just att huden rör vid membranet.Jackan är väldigt avskalad vilket jag tycker att en regnjacka ska vara, på en skaljacka kanske man kan önska sig en innerficka eller liknande men då jag inte hade det på min gamla jacka heller så saknar jag inte det. Två frontfickor med dragkedja är det som finns, ställbara ändar i ärmarna och dragsnodd i luvan. Alla sömmar är tejpade, det enda stället där jag skulle gissa på att vatten tränger in efter långa stunder i regn skulle vara dragkedjan. De gånger det har regnat hittills sedan jag köpte den har jag hållit mig torr!
Prisbilden ligger på måttlig nivå, jag hittade en av förra årets färg på rea hos Salomon för 960 kr men ordinarie pris verkar ligga på ca 1600 kr. Storleksmässigt skulle jag säga att den är normal, i vanliga fall kan Salomon vara lite små i storlekarna men jag beställde min vanliga storlek M och den räcker till i ärmarna och jag får in en tunn dunjacka under som man kanske vill ha under höst och vår.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: