web analytics

Jag är inte speciellt skrockfull av mig, men igår kändes det verkligen som att planeterna ställde sig i linje och inväntade fredagen den 13e. Dagen förflöt visserligen ungefär som vanligt, men på kvällen när vi började fixa middag märkte vi att Öje var tröttare än vanligt. Han kan vilja ligga i mitt knä ibland ändå förvisso, men även när han var på egen hand gick han bara och lade sig och ville sova.Under kvällspromenaden märktes det tydligt att han inte var fräsch, han brukar gå och sniffa och snoka omkring men nu ville han bara rasta sig och gå hem direkt. När vi kom innanför dörren såg vi att han var svullen på vänster sida av ansiktet, och konstaterade också att han hade 40,2 °C i temp så vi ringde Strömsholm som rekommenderade att vi skulle åka in för att få antibiotika. Dagen innan på kvällspromenaden hittade Öje nämligen en katt i en buske som vi passerade och som han buttade till med nosen så att den hamnade på rygg. Vi tänkte inte så mycket mer på det, eftersom varken Öje eller katten gjorde några ljud ifrån sig så förutsatte vi att inga egentliga handgripligheter hade förekommit. Men uppenbarligen fick Öje sig ett bett och/eller klös över nosen.Väl framme vid Strömsholm fick vi snabbt komma in på ett rum, men oturligt nog kom det in två stora trauman precis när veterinären klev in till oss så vi blev sittande i 1,5 timmar innan hon kunde komma tillbaka.Under den tiden fördubblades svullnaden på Öje, han hade 120+ i puls trots att han mer eller mindre låg och sov, han andades i snabb takt och tempen hade stigit ytterligare till 40,6 °C. Detta visste ju inte veterinären förstås så hon föreslog att vi antingen skulle lämna kvar honom över natten men att vi också kunde ta med oss antibiotika hem och om han inte blev bättre skulle vi komma tillbaka. Men när hon hörde om hans värden som vi hade mätt upp så gjorde hon en egen kontroll och vi konstaterade alla tre att han borde stanna kvar för observation med dropp + intravenös antibiotika. Eventuellt kan det vara så att han fått in en av kattens tänder som skapat en varfylld ficka i kinden, men jag tyckte inte det kändes vätskefyllt utan tror nog mer på en oerhört kraftig infektion. Bakteriefloran i en kattmun är fruktansvärd och det blir otroligt lätt infekterat och kan snabbt gå över till sepsis när man blivit kattbiten!Det var en oerhört medtagen Öje som stapplade iväg med sköterskan när vi åkte, bara att få upp honom på benen var en mindre pärs. Så det kändes helt rätt att låta honom stanna kvar, nu hoppas jag bara på att infektionen inte har hunnit sprida sig ut i blodbanan och att antibiotikan biter snabbt. Fredagen den 13e alltså…
Håll tummarna för lille Öje!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: