web analytics

Idag fick vi till ännu ett spår, och dagen till ära fick vi en helt ny spårläggare och helt nya spårmarker dessutom!
För första gången på länge beslutade jag mig för att inte heller lägga något godis i spåret då jag nu börjar uppleva att Öje rutinmässigt letar efter saker att äta medan vi spårar (det hänger säker också delvis ihop med hans generellt ökade hunger i samband med kortisonet han fick förut), och finns det godis utlagt är det svårt för mig att avgöra om det är det eller ”viltgodis” han plockar i sig.
Dock upplevde jag inte att det gjorde någon större skillnad på hans spårande att det inte låg snask ute, han var ungefär lika intresserad av både spåret och det som händer utanför spåret som han brukar vara. Det är som att han tycker att spåret är intressant och följer det bitvis klockrent, men samtidigt vill han också ha koll på allt som hänt runt omkring och måste gå och kontrollera det innan han går vidare. Ibland blir de lovarna ifrån spåret för stora, och då blir det svårt att jobba sig tillbaka.En annan teori jag har är att det också blir lite för jobbigt för honom rent koncentrationsmässigt och han behöver små ”andningspauser” där han bryter spårarbetet för att pusta lite och sedan kan gå tillbaka. Förmodligen är det väl en kombination av både och med tanke på att han ändå kan börja slå utanför kärnan redan i början av spåren.

Imorrn ska vi på det igen, då ska jag prova att öka upp värdet av spåret genom att lägga ut bollar/leksaker och belöna intensivt vid dem för att se om det kan göra skillnad. Nästa steg skulle jag säga är att göra någon form av flyktspår där han får se någon gå väg ut i skogen, men helst vill jag undvika detta eftersom synretningar och ett noggrant spårarbete sällan går hand i hand, och i synnerhet inte med malle!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: