web analytics

Idag har vi haft ett fantastiskt väder så medan Svante hade ett par träningar passade jag på att spåra och köra lydnad med Öje. Han mår så pass bra fysiskt nu när magen har stabiliserat sig efter kortisonkuren så jag ska börja köra igång honom igen med både träning och fysning för att bygga muskler så att vi så småningom kan köra bitarbete igen.
För en gångs skull hade jag dessutom stora kameran med mig i spåret så det blev några fina bilder, själva spårarbetet kan vi dock lämna därhän haha. Jag körde i ett område där jag tror att det går hyggligt mycket vilt, och med ett långt uppehåll som vi haft nu så hade han väldigt svårt att hålla både ork och koncentration på rätt spår. Men det är bara att nöta på, det är enda sättet att bygga spårkondition! Medan spåret låg till sig åkte jag och körde lydnad; fritt följ, framåtsändande (MR), kryp och apportering blev det. I framåtsändandet har jag ju märkt att han varit väldigt beroende av att ha något synligt utlagt för att springa rakt, och det försöker jag komma bort ifrån men samtidigt vill jag ha saker ute för att hans ka ha motivation att hålla lite fart ut. Det gör att han lätt fastnar ute och inte kommer tillbaka direkt när jag kallar in, utan ska kolla av först om det verkligen inte finns något där. Så idag blev det inkallningsträning där jag kallar in honom redan efter en kort sträcka, och så får han en stor belöning för det.
Filmandet blev lite knepigt och det var nära att vi hamnade ur bild, och till nästa gång ska jag ställa mig närmare de två föremålen så att han verkligen hinner passera mellan dem innan jag kallar in.

Efter träning och lite lunch fortsatte utedagen i hundens tecken och vi åkte till klubben där jag och Svante hjälptes åt att ha en träning för en tjej, och sen avslutade vi med att träna Gaist en sväng innan vi åkte hem.
En väl spenderad solig dag!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: