web analytics

Igår efter att vi hade spårat så var vi alla helt slut, det är inte ofta nuförtiden som man är ute och ränner i skogen tre dagar i rad!
Resultaten av gårdagens experiment, vilket blev tre spår 150-200 meter långa med fyra leksaker i varje spår, blev som följer:

Spår 1: upptag som vanligt och ungefär samma intensitet och intresse som vanligt under första sträckan. Mest i men lite utanför kärnan. Sen kom första leksaken, och den belönade jag dessutom upp med bitkil vilket var enormt uppskattat!
Efter det kopplade Öje på turbon, fort gick det och svansen viftade, men eftersom spåret gick i en liten böj var den hastigheten dåligt anpassad och han hamnade ut i periferin i sin iver. Det tog en stund och viss assistans från min sida att få honom att samla ihop sig och hitta tillbaka till spåret igen.

Spår 2: bra upptag, bra intresse för spåret, stannade någon gång och luktade på något som förmodligen var ätbart. Bra lek med bitkilen vid de två första leksakerna, sen lite mer dämpat på den tredje och fjärde där han också hamnade lite vid sidan av de sista metrarna och vindade in prylen.

Spår 3: bra upptag, bra första och andra sträcka, sen skulle han bara svänga höger över ett litet kalhygge där jag var ganska hundra på att spåret inte gick. Han fick gå en bit (lita på hunden och allt det där) innan jag kände att han inte hade koll på spåret och gick tillbaka till platsen för andra leksaken. Han tog upp det igen och skulle ut på hygget igen, så jag följde åter igen med. När vi var över på andra sidan vilket var längre än vad hela spåret skulle ha varit fick det dock vara nog och vi gick tillbaka till platsen för leksak två ytterligare en gång. Då tog han plötsligt upp rätt spår som ledde bort från hygget, och så slutförde vi med en mycket trött hund.

Slutsats: bra att variera upplägget, på sätt och vis bra att inte veta var spåren går exakt så han måste ta ansvar för att följa dem. Dåligt att han kan kliva av och bara tuffa på hur långt som helst för att han får en idé, det blir inte så pålitligt och han kan dessutom känna att han tjänar på att byta spår eller vad det nu är han gör.
Nu blir det ett naturligt uppehåll i några dagar då jag jobbar resten av veckan, men till helgen ska jag nog undersöka om det ramlat ner några polletter under dessa vilodagar!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: