web analytics

Igår fyllde jag år, och min vana trogen sedan några år tillbaka var jag ledig på min födelsedag. Dock brukar jag ju spendera den på varma Gran Canaria i full färd med att återhämta mig efter Trans Gran Canaria, men jag antar att +2 grader och hårda isvindar får duga det med för dagen blev härlig ändå. Men nästa år satsar vi nog på en comeback!Gårdagen började med en muffins-frukost följt av en lång skogspromenad. Trots att det blåste rejält så var det riktigt skönt inne bland träden där vinden mattades betydligt. Hundarna njöt också i fulla drag, ingenstans är de så glada som när man går i skog och mark! Efter utevistelse åkte vi vidare till Hälla där jag hittade en bok på Maxis bokrea som jag tyckte verkade intressant, och så bjöd Svante mig på lunch eftersom han som en överraskning också hade tagit semester. De har öppnat en ny food court som heter Efendys där det finns kolgrillat, kebab, husman, pasta eller pizza (och säkert mer därtill. Jag valde kolgrillade spett av kyckling och nötkött, och kycklingen med tzatziki från salladsbordet var en hit! Sedan var det dags att utföra den egentliga anledningen till varför jag tog ledigt, och det var för att jag hade blivit kallad just denna dag för att lämna nya cellprov. Jag har haft cellförändringar under ett par år så då tar de inget vanligt ”strykprov” utan små biopsier med ett klippverktyg. Inte jätteskönt, men jättenödvändigt.
När jag var klar med detta åkte jag iväg med Öje för att träna lydnad och då märkte jag verkligen precis hur mycket det blåste och hur jäkla kallt det var i vinden så det var faktiskt inte jättekul och det gick inte heller toppenbra. Vi körde framåtsändande (MR) där han först fick för sig att springa till en av konerna ett par gånger så att jag fick skicka om honom innan det blev hyggligt. Jag går inte i fällan att visa honom sakerna som ligger utlagda, han blir superlätt beroende av att ha ett riktmärke att springa mot och jag vill i stället att han ska lita på att trots att han inte ser något ligga där så gör det faktiskt det.
Det blev också en vända fritt följ som gick ok, gripandeövningar för apporteringen, ljudgivning som faktiskt gick bra då han självmant skällde fyra-fem skall, och till sist några vändor budföring där han kändes lätt ofokuserad på att springa till mottagaren. Jaja, ibland går det inte bara toppen helt enkelt. När jag kom hem efter träningen hade jag fått ett blombud från Svantes pappa med en väldigt vacker bukett, och som grädde på moset så hade jag också två paket att hämta ut så det blev som att jag fick presenter från mig själv just denna dag haha!
Visserligen inget extraordinärt, men det är ju alltid kul med nya saker ändå.
Dagen avslutades sedan med god entrecote-middag och chips med dipp framför ”The Outsider” på HBO, en riktigt bra födelsedag!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: