web analytics

Nu är vi faktiskt igång med hyggligt regelbunden träning och Öje går från klarhet till klarhet. Vi tränar absolut inte varje dag, inte varannan heller, men han snappar upp de detaljer jag vill fila på ändå och kommer ihåg till nästa gång. Många gånger kan man få intryck av att man ”måste” träna varje dag för att vara duktig/seriös/etablerad, men faktum är att tränar man smart och är duktig så behöver man inte nöta hela, hela tiden utan tränar i stället med kvalitet i stället för kvantitet. Jag kan snarare tycka att de som (verkar) träna varje dag och öser in hela sin själ i det men ändå inte kommer ut på tävling eller får till det halvdant den dagen det är dags har väldigt mycket mer att lära då det inte hänger på mängden utan på vad man gör med den tid man lägger ner. Skulle fler tänka så skulle fler dessutom slippa känna press och stress över att man måste ut och göra något precis varje dag, och inte har tid över för något annat i livet vilket de flesta ändå vill ha.
Uppenbarligen gör jag något rätt när Öje går väldigt fint trots att vi kanske tränar 2 timmar i veckan, uppenbarligen hänger det inte på mängden träning!Idag körde vi apportering med gripande både med mig stående bakom och stående mittemot som på filmen jag lade ut förra veckan. Gripandet sitter fint under de övningarna och jag tycker att den där jag står bakom honom när han har apporten framför sig påminner mest om hur slutprodukten ska se ut så den kommer jag fortsätta utveckla mer.

Vi fortsatte med att träna ingångar till fot då Öje har haft lite bekymmer med att sätta sig rakt och nästan alltid behöver rättas för att komma hela vägen runt vid min sida. Det får vi fortsätta jobba på, positionen hamnar vriden med ett par cm och det gör hela skillnaden!

Vi jobbade vidare på krypet där Öje åter igen är tillbaka till att bli överambitiös och ha bråttom iväg, stadga i positionen och att följa mitt ben är det som gäller. Jag har nytta av att vi tidigare tränat kryp bakåt då jag kan rätta och stötta honom med det kroppsspråket.

Sist men inte minst blev det budföring där vi nöter det nya kommandot ”gå!”, idag fick mottagaren inte belöna alls eftersom han har haft svårt att lämna där och så gjorde jag direkta retningar när han blev kommenderad därifrån. Efter bara ett par vändor satt han med förväntan riktad mot mig så snart han hamnat på plats vid mottagarens sida, toppenbra!

En väldigt bra träningskväll som får representeras av det helt orelaterade fotot ovan då jag inte tog en enda bild eller film haha!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: