web analytics

Jag mötte upp Annelie K i Enköping och for ut för att lägga ytterligare spår och gå gemensam promenad idag. Vädret skulle enligt prognosen tidigare i veckan blir riktigt skräp med både mängder av regn och hårda vindar, men faktiskt så var det hyggligt med bara lite stänk och ganska vindstilla inne i skogen.
Öje fick ca 400 meter spår idag (tror jag), och denna gång gjorde jag lite förändringar i form av helt ny spårläggare och dessutom utan att dra den lilla bitkudden i marken under spårets gång. Förberedelsen med att leka med kudden innan och sedan kasta iväg den där spåret skulle börja kvarstod dock.

Öje skötte det hela väldigt fint, precis som igår kunde jag mycket lättare se när han gick ur kärnan eftersom han då strävade efter att komma tillbaka. Han kom på sig själv med att vara ur och ringade då tillbaka till där han haft spåret tidigare vilket är PRECIS det jag vill, jag ser ett annan driv i spårarbetet än han haft tidigare!

Jag har lagt om kraven, eller nej, målsättningen för honom jämfört med vad jag hade som utgångspunkt när han var valp. Då hade jag som målsättning att han skulle spåra som Dax, dvs helt naturligt mitt i kärnan och på egen hand lösa de svårigheter som uppkom. Men Öje är en annan typ av hund med andra förutsättningar, och då måste jag vara en så pass god dressör att jag inte försöker tvinga igenom något JAG vill på bekostnad av motivationen och intresset utan anpassa träningen till individen och låta processen ta sin tid. Processen kommer inte vara lika självgående som med Dax, men slutresultatet kommer förhoppningsvis bli lika bra. Bättre kan det dock aldrig bli hehe.
Det känns som att det är på väg åt rätt håll!Jag får ganska ofta frågan nuförtiden om jag har lagt ner mondioringen eftersom jag spårar så mycket och tränar brukslydnaden.
Nej det har jag inte.
Målsättningen är att tävla på Himmelfärdscupen nu i maj, och förhoppningen är att få till en godkänd MR1. Kanske kör vi också Modprovet helgen därpå i Karlshamn eftersom det blir ett roligt event med alla skyddsgrenarna.
Det finns inget som hindrar att köra fler grenar samtidigt, det enda jag inte får göra är att blanda olika skyddsgrenar eftersom mondioringen har karens både före och efter start. Och för egen del behöver jag variationen!

Mondioring är, med det tänk jag har i min träning, väldigt statiskt och med ganska få moment. Självklart behöver det fortfarande många träningstimmar, det säger jag INGET om!
Men det är väldigt liten variation, och för min del blir det oerhört långtråkigt att nöta samma moment om och om igen och på samma plats (dvs bara vara på appellplan, även om man såklart kan byta plan). Så att varva med brukset passar mig fint, då får jag ombyte i träningen och får jobba med ett bredare spektra av hundens kapacitet!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: