web analytics

Här inne var det inte direkt fullt ös, men det betyder inte att vi har legat på latsidan den senaste veckan.
I måndags startade jag dock veckan med att springa en sväng, blygsamma 2,5 km blev det för att känna efter hur det kändes eftersom jag inte hade sprungit sedan 7e december. Allt kändes fint, jag förstod i och för sig varför sen när jag var klar varför för jag hade inte direkt sprungit snabbt haha, men huvudsaken är att A: det blev gjort, B: det kändes bra, och C: jag blev inte sjuk av det vilket alltid är att föredra om man vill komma igång med sin träning igen!I tisdags vet jag faktiskt inte vad vi gjorde, då rådde det tystnad även på Instagram som annars är min backup för att dra mig till minnes vad som uträttats. I onsdags däremot var jag iväg och tränade lydnad med Öje och hjälpte en tjej att figga lite grann för hennes framtida svenskskyddshund, jätteroligt och träningen gick bra för oss båda. Öje fick smaka leverpannkaka för första gången och blev som en igel på henne, så det måste jag ju helt klart tillverka här hemma också!
Vi körde fritt följ, kryp (film nedan), apporteringen och stadga i framförgåendets ställande. Öje gör en klassiker där och står hur fint som helst så länge jag står still men börjar gå framåt när jag ansluter, och även om poängavdragen är minimala för det så är det ändå en grej jag vill ha ordning på. Sen kom jag också på att det är en budföring med i lägre klass så den körde vi också några vändor, och konstaterade att jag  måste byta kommando från det vanliga ”marsch” eftersom det blir för likt ”varsågod” då jag säger [vaschego’]. Jag beslutade mig för att använda ”gå” i stället, så nu får vi försöka få till lite träning på det också.

Torsdag var lugn och likaså fredag, jag drog på egenträningen eftersom jag var trött som tusan och tänkte båda dagarna ”jag tar det i morgon”. Men så blev det inte, idag är det söndag och jag har fortfarande inte tränat, och vad gör väl det ändå?
Min träning är ju helt luststyrd som ni vet vid det här laget, och vill eller orkar jag inte så skiter jag i det. Dock vet jag ju om att det har sitt pris att avstå, och självklart har jag nu ont i ryggen i stället så nu får jag nog sparka ut latmasken och göra något konstruktivt med min kropp.
Under lördagen gick vi all in på att shoppa, och det låter ju kul men det var sådana där tråkiga saker som kulskydd till dragkroken, MSM till hundarna och mig, mat till kvällen osv så det var inget spännande alls. Svante gjorde en Texas chili till middag som Öje genast gjorde anspråk på via min stol (och det kan jag förstå för den blev väldigt god), och så blev det datenight till ”The Outsider” i soffan med rosébubbel, chips och skumbananer av allt man kan ha som lördagsgodis haha! Idag har det varit full rulle eftersom solen för en gångs skull förärade oss med sitt sällskap på en klarblå himmel, och idag kunde man verkligen känna att strålarna värmde!
Svante hade lite träningar på förmiddagen så jag tog med mig grabbarna ut på promenad och lade ett spår till Öje som fick ligga till sig under tiden som vi gick. Vi körde samma taktik som förra veckan i spåret, lite lek med teknikärmen och sen fick den agera ”viltskånk” genom skogen. Terrängen var riktigt jäklig idag, det var absolut inte meningen men så råkade det bli och Öje löste det ändå på ett bra sätt tycker jag. De gånger han kom av kärnan för att hitta en bättre väg kände han själv att det inte var rätt och försökte reda ut situationen, på ett ställe fick jag hjälpa honom tillbaka för att han fastnade runt ett träd med spårlinan men annars kunde han ta sig tillbaka för egen maskin när jag ”checkade av” i linan. I det skedet av spårarbetet som vi är nu är det inte meningen att han ska komma till sådana svårigheter, så det blev lite för knixigt idag, men som sagt så gick det  ju bra och han hittade den fantastiska ärmen så slutet gott, allting gott kan man väl säga. När spårandet var klart kände jag att jag inte  var redo att åka hem ännu n är det var så fint väder, så jag åkte bort till en idrottsplats nära klubben och tränade mer lydnad. Mer apportering blev det, det är framför allt gripandet vi behöver träna på eftersom Öje har vissa svårigheter med att bedöma sin hastighet ut till apporten och alltid börjar bromsa precis när han kommit fram till den. Det man behöver göra om man ska lyckas gripa den är ju att börja bromsa något innan, så resultatet blir alltid att han glider förbi, slår till den med munnen så den kommer i rörelse (självbelöning) och sedan vänder upp och griper den från andra hållet. Ibland kommer det en liten tass eller så också för att den ska få en extra skjuts innan man griper den och kommer in till matte. Detta blir det ju inte full pott på precis, så det ska jag försöka få bort genom att till att börja med träna in gripandet på vägen mot mig som det ser ut i lydnadsklassernas startklass och belöna stort hos mig så att han glömmer bort apporten och fokuserar på att komma in så fort som möjligt. Det är där leverpannkakan kommer in i bilden…
Idag körde vi också lite fritt följ med vänstersvängar, mer kryp och så blev det någon enstaka fjärr. Till slut fick vi ge oss med träning även om det var härligt att vara ute, och under resten av dagen har det snarkats gott i alla hörn av lägenheten. Nöjda hundar och nöjda hundägare!

 

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: