web analytics

Det har blivit både hundträning och egen träning under veckan, kors i taket!
Hundträningen har bestått mestadels av lydnad och då, hör och häpna, ”lydnadslydnad” startklass. Jag gillar ju att tävla och i och med att hela vårsäsongen nu försvann så tänker jag att jag kanske ska utöka vår repertoar i stället för att bara vänta. Vi har alla moment utom ”sitt under marsch” med oss sedan tidigare, och det var inte så svårt att lära in märkte jag. Det vore ju sjutton om en hund som är 5,5 år gammal inte skulle veta vad ”sitt” är, och med något extra handtecken så sitter han fint efter två träningar. I augusti har vi lydnadstävling på klubben, men kanske startar vi någon annanstans innan dess.
Utöver lydnadslydnaden har det också blivit lite brukslydnad i form av bland annat kryp som börjar ordna till sig igen efter ett litet återfall till att krypa för snabbt och in framför mig, och också mondioringlydnad med allt vad det innebär. Tydligt är att Öje är en hund som går mest på vad jag med förberedelser och kroppsspråk visar att det är för moment och mindre på vad jag säger, då är det inga problem med att blanda och ge friskt från de olika grenarna. Fotgåendet som dock finns i alla grenar har visat sig innehålla tjuvnyp i mitt ben när vi går in i språng marsch så det har vi pillat lite med.

Några bett har det också blivit, ett par enkla frontaler och förarförsvar på Svante och sen tog jag några bett själv också för att det är skoj. Öje fick också ställa upp som prövohund åt en tjej som aldrig tagit några bett tidigare och det funkade också fint. Han är ju himla tacksam att köra med både erfarna och oerfarna, han går där det presenteras helt enkelt.

Den egna träningen har bestått av cykel för hela slanten, först ett pass i tisdags inomhus på trainern och sedan en utflyktsdag till Annelie och Håkan igår torsdag där vi körde årets andra utomhustur. Helt underbart var det med sol och precis lagom varmt, en bra och lite lätt kuperad vända på 30k och så avslutade vi med att grilla hamburgare och äta sorbet hos dem efteråt. En helt perfekt dag, vi planerade genast in en till längre fram så nu hoppas vi på att sommaren kommer igång snart!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: