web analytics

Igår hjälpte jag till och sköt på klubbens skotträning och passade också på att träna själv med Hanna och Alex. Innan skotten rev jag av ett snabbt lydnadspass där Öje var med fint på noterna, fritt följ, kryp i 4+4 meter, fjärr och platsliggning fick vi ihop. Krypet funkade riktigt bra, likaså fria följet. I fjärren försöker jag få honom att flytta bakåt när han ställer sig eftersom det är då han vinner mark framåt, jag skulle tro att om jag lägger in fler timmar så kommer det ta sig fint för jag kan se tendenser till att han testar sig fram med olika metoder att komma till stå från sitt eller ligg.
Platsliggningen var också utan anmärkning, han låg i fem minuter men helt på egen hand och utan skott. I skyddet tränade vi vidare på förarförsvar och toleranser i och med detta, jag har upptäckt att hans största svårighet där han tjuvar oftast är när figgen blir väldigt långsam och ”smygig”. Då blir det som att han sitter och laddar i sitt inre tills han inte kan hålla sig längre, vilket gör att det vi tycker borde vara svårt (tex att figgen hoppar fram mot oss) inte nödvändigtvis är det utan snarare när den retningen är över och figgen ska gå vidare in i nästa rörelse eller del av momentet. Så länge vi håller igång i rörelse så blir det inte så, tack och lov får man väl säga för det brukar vara mer av att man går omkring och rör sig på tävling. Men stannar vi för länge på samma plats och det händer mycket för att sedan inte hända något alls i ett par sekunder, då är det stor risk att han går i bett så det ska vi hålla i minnet.
Vi körde också en kort flykt där Alex sedan fick släpa iväg Öje en bra bit bort för att testa inkallningen på långt håll och den funkade toppen så det var kul. Jag hade sällskap på båda sidor och ganska nära mig också vid inkallningen som en extra svårighet, men Öje valde tack och lov att gå till mig så det belönades med leverpannkaka. Jag undrar så vad han har tänkt på när han går till andra på tävling, men det kommer jag ju aldrig få veta utan det enda jag kan göra för att motverka att det händer igen är ju att belöna upp att han gör rätt om och om igen.

(Alla foton i detta inlägg är tagna av Hanna.)

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: