web analytics

I morse när vi gick morgonpromenaden satte Öje och Gaist av i en jaktlek, precis som de gör varje dag. Vi säger alltid åt dem att sluta, och denna morgon var inte annorlunda. Tyvärr hade de då satt fart mot Dax som stod i högt gräs, och tumlade in i honom i full fart varpå leken fick ett abrupt slut. Jag hörde hur någon av dem pep till och förutsatte att det var Dax eftersom han blev riktigt hockey-tacklad och höll på att ramla omkull, så jag höll noga koll på honom när han sedan gick omkring men kunde inte se att han var oren i stegen eller på annat sätt påverkad.Efter promenaden åkte jag direkt ut till mtb-spåret och sprang 5 km med Öje som ett bidrag till en virtuell dragtävling som pågår denna helg. Det funkade riktigt bra, i synnerhet eftersom vi aldrig kör drag annars. Öje kan ju inte höger och vänster, men jag såg att han försökte hålla koll på vad jag menade när jag ändå kommenderade och visade med handtecken. Skulle vi träna på lite så tror jag det skulle sätta sig på plats snabbt!
När jag var tillbaka vid bilen och tog av honom selen såg jag att han reagerade lite vid ryggen och skulle kika på sin egen sida, och då upptäckte jag också att det var blod i pälsen. Antagligen blev Dax både rädd och arg när han blev mer eller mindre nedsprungen på morgonen och bet tag i det första han fick tag i, vilket råkade vara Öje. Självklart är sådana jaktlekar inget vi tillåter pga skaderisken, men det är också Öjes och Gaists favoritlek och det är svårt att stoppa dem på en gång när de väl sätter fart. Nu hann de styra in mot stackars Dax direkt, och jag ser det som tur i oturen som sagt att han åtminstone gick ut detta oskadd. Han är numera en gammal farbror och hans kropp är tillräckligt sliten utan att det ska tillkomma yttre trauma!

Nu under kvällen har vi bytt förband och det ser redan mycket bra ut. Så länge det inte blir infekterat eller på annat sätt utsatt så kommer det att läka snabbt.
I morgon ska vi åka till Avesta för att träffa vårt träningsgäng och köra på annan ort, men för vår del blir det naturligtvis ingen träning i och med detta. Väldigt tråkigt, men sånt är livet ibland. Vi får sitta på sidlinjen och heja på i stället!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: