web analytics

Semestern är i full gång sedan några dagar tillbaka, men det är nog först idag som det känns som att vi börjar förstå att vi är lediga. I vanliga fall har vi inte semester förrän långt senare under sommaren, vissa år har vi till och med tagit den efter alla semesterperioder är klara i mitten av augusti till mitten av september. Så att nu ha semester innan midsommar till och med känns mycket märkligt och avvikande. Men i natt sov jag drygt 8 timmar, det händer inte direkt ofta till vardags annars så bara en sån sak är ju värd att notera som ett tecken på att nedvarvning pågår haha!

Vi har hittills hunnit med lite småprojekt som vi har dragit på, som tex åka till återvinningen med en massa kartonger och liknande. Lite hundträning har det också blivit, mest lydnad för min och Öjes del eftersom han fortfarande har lite av sitt sår kvar på sidan. Det har dragit ihop sig väldigt, väldigt fint och snabbt med tanke på att jag valde att inte sy det, nu är det som en ytlig skada i översta huden och inte ett hål in till fascia som det var från början.
Orsaken till varför jag valde att inte sy är att jag har erfarenhet av dessa sår sedan tidigare och vet att de A: läker ändå, B: det kan bli mer komplikationer av stygn och/eller dränageslangar, och C: det kostar sinnessjukt mycket pengar att åka in och sätta ett par stygn och drän under sedering och lokalbedövning en lördagseftermiddag, och med beaktande av A och B så landade jag till slut i att vi åker in om allmäntillståndet förändras drastiskt (vilket det inte har gjort det minsta).

Idag fick han dock bita lite för första gången på ett par veckor. Vi har backat bandet i förarförsvaret för att få det mer stabilt, dragit ner på retningen att tjuvstarta med en ärm i stället för jacka men ökat kraven på att inte starta på något annat än ljudet av slaget. Öje sitter gärna och laddar lite på insidan utan att det märks och får han sitta för länge så går han till slut i bett på retningarna, det ska vi pilla lite med att få bort är tanken.
I lydnaden har jag sett över momenten i startklass, de sitter där de ska. Jag hade sett ut tre tävlingar som jag tänkte anmäla till, men så slog det mig att Öje är väldigt värmekänslig vilket inte minst har märkts nu den senaste veckan när det varit runt 25 grader varje dag, så jag funderar i stället på att skjuta på lydnadsstarterna till efter mondioringen som går av stapeln första helgen i september. Spåret… Ja nu var det ett bra tag igen sedan vi spårade så vem vet när det känns som att det är läge att anmäla. Läget med tävlingars vara och inte vara känns i högsta grad fortfarande osäkert så då känns även träningen lite vinglig, i synnerhet spåret då som inte är min absoluta favorit med Öje. Han har andra kvalitéer!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: