web analytics

Under den gångna veckan har vi tränat på apporteringen, men jag måste säga att jag börjar luta alltmer åt att lägga krutet på att hålla en hög standard på de andra momenten. Jag har fått flera bra tips från den duktigaste dressören jag vet på hur jag skulle kunna få ordning på att han inte riktar in sig inför gripandet och ibland använder tassarna, men hittills har jag gått bet ändå. Jag har testat att lägga upp apporten på fem stycken plankor för att han ska börja bromsa innan han kommer till den och därmed gripa den på rätt sätt, och när han börjar göra det så kan man smyga bort plankorna en efter en. Men Öje bryr sig inte, han öser på ändå så att plankorna välter och sen tar han apporten. Jag har provat att han bara får gripa den precis framför tassarna och sedan komma in, jag har provat att sätta på en lina för att bromsa honom vid gripandet, jag har INTE provat att lägga apporten vid en vägg så att han fysiskt inte kan röra sig förbi den men det är väl typ den sista metoden jag har kvar nu haha.
Tack och lov är det i alla fall marginellt mindre risk att han leker med den när vi kör lydnad startklass-apportering, för det är den första tävlingen vi ska göra härnäst (om vi inte blir bortlottade). Vilka bryderier!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: