web analytics

Åter igen: det är helt otroligt vad många meddelanden jag har fått sedan helgen med glada tillrop, stöttning, träningstips osv. STORT TACK till alla som engagerar sig, oavsett vad det gäller så tycker jag det är fint att människor orkar lägga tid på att lyfta andra! ❤️

Men. Så finns det ju den där andra sidan. Som jag också fått till mig från lite olika håll, naturligtvis inte direkt från ”källan” utan på omvägar. Där det pratas om hur dålig min hund är, hur det fattas egenskaper, hur man inte kan förstå hur det fortsätts avla på dessa linjer osv. Och att även jag tycker att min hund är dålig. Detta är förstås INTE sanning, och åter igen slås jag av hundfolks enorma förmåga att se allt som svart eller vitt. Om det finns EN sak som inte är perfekt, då är hunden dålig.

I Öjes fall kan jag komma på tusen saker som står på hans plussida, till exempel att han är 100% tillgänglig utan att vara överdriven i sitt hälsande, han är miljöstark, alltid positiv, vänlig, förig, nyfiken, uppmärksam, nervfast, väluppfostrad osv osv. Jag är OERHÖRT förtjust i denna hund!
Det jag skulle önska mer av är en något större kamplust, eller kanske lite sämre nerver.

Det kan man ju tycka är märkligt, men faktum är att efter att ha tränat Dax som har enorm kamplust och inte riktigt har nerverna med sig i så många år så tycker jag inte att den typen av hund generellt är så svår att träna. Där kommer jag till min rätt då jag som person är lugn, bestämd och konsekvent. Det passar sämre för en hund som Öje, som i sig själv är väldigt stabil och jämn. Han kanske behöver någon som lever ut mer och trycker på gasen, och det är verkligen inte jag. Så är det någon som är ”dålig” så är det i så fall jag, som inte kan anpassa min träning efter hundtyp!

Jag gillar verkligen inte allt snack som sker bakom ryggen, vare sig i hundvärlden eller någon annanstans, där man snabbt dömer ut både hundar och förare efter det man sett i en situation eller kanske till och med enbart i protokoll som till exempel MH. Det finns, precis som i vanliga livet, så många fler faktorer att ta med i beräkningarna och det är riktigt orättvist mot samtliga involverade om man börjar jämföra individer eller ekipage mot andra.

Hade jag inte varit med ”i branschen” en längre stund så hade jag förmodligen blivit väldigt uppriven över att få höra sånt strunt, nu blir jag mest trött över att det här beteendet fortfarande finns och att folk orkar lägga energi på att sprida en massa snack och egna åsikter som om det vore sanning.
Min sanning är i alla fall att Öje är en fantastisk hund på SÅ många sätt, och att jag är frustrerad och uppgiven över vår tävling och träning har inget med hans ”värde” att göra utan snarare att jag inte hittar vägar till att få ihop det. Han är en grym hund!Tillägg: jag bryr mig inte om vad andra tycker om Öje, smaken är som baken och alla vill inte ha samma typ av hund. Det jag vänder mig emot är att folk börjar prata om att JAG tycker att han är dålig och är missnöjd med honom som individ, vilket jag alltså INTE är. Jag är missnöjd med våra prestationer, men kan skilja på sak och person och jag hade önskat att fler kan göra detsamma.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: