web analytics

I förrgår under en promenad hände det som inte får hända. Dax hade just kissat på en buske och skulle trava iväg, men precis när han satte ner tassarna och började gå så skrek han till och sedan ville han inte sätta ner höger bakben. Svante ringde till mig som var ute och gick i skogen på egen hand med Öje, och jag tyckte direkt att det lät som att han har haft av korsbandet.Sedan det hände så har han alltså hoppat omkring på tre ben, fortfarande vid enormt gott mod och jag kan heller inte få fram någon större reaktion genom palpation eller böjprov, men något är ju helt klart trasigt. Ibland doppar han ner tårna och stöder ytterst lite på dem, men lägger han någon vidare tyngd på benet så viker det sig direkt.
Klockan 13 idag ska vi till veterinären och undersöka, och tyvärr ser prognosen inte sådär väldigt lovande ut. Om det är korsbandet som rykt så är det operation + månader av konvalescens och rehab som kan åtgärda det, och i ärlighetens namn tror jag inte han skulle fixa en sådan process. Han är redan sliten i sina leder och ligament, han har artros i vänster karpalled fram som stundtals gjort honom oren i gången redan innan detta. Bara under dessa två dagar har jag märkt att vänster bakben blir otroligt påfrestat pga att det får ta hela belastningen bak.

Jag borde inte ta ut något i förskott utan ha is i magen tills jag vet mer om hur läget är, men sammantaget så ser det ganska mörkt ut just nu. Och tyvärr är det ju den sitsen man väljer att sätta sig i när man skaffar djur, att se till att ge dem ett gott liv och även ett värdigt avslut. Jag hoppas självklart att den dagen inte är idag.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: