web analytics

Jag och Öje har varit en del ute i skogen för oss själva den här veckan eftersom Dax är skadad och Svante hellre går med Gaist där han ser omgivningarna bättre än bland alla träd. Hösten är verkligen min favoritårstid för att gå i skogen så jag vill passa på, och Öje klagar inte direkt. Han springer som en tok fram och tillbaka, det blir helt klart bättre fysträning för honom än när vi ger oss ut för att cykla eller springa och både han och jag tycker att det är härligare!
Dessvärre hittade jag inte heller denna gång några kantareller, även om jag faktiskt lyckades snubbla över 2-3 stycken som var maskätna och förtorkade. Så de finns i alla fall, men bara inte i några mängder eller i ett ätbart skick haha!
Tack och lov kan jag låta honom springa fritt också eftersom jag vet att han inte jagar efter vilda djur, dock så får man ju ändå ha lite koll och vara närvarande i vad som händer. Igår när vi var ute så råkade vi störa en liten hjord med hjortar som betade ute på ett hygge och när de började springa blev Öje såklart väldigt intresserad men höll sig till att titta på dem när jag påminde med rösten. För mig är det helt ok när jag har en hund som jag VET att jag kan bryta omedelbart även om något hoppar fram på väldigt kort avstånd att han tittar efter dem när de är på långt avstånd, hade jag haft en hund som jag inte är så säker på och försöker träna till att inte jaga, eller en hund som jag vet att jag inte kan bryta (som då heller aldrig hade fått vara lös) så hade den inte ens fått titta.
Men som sagt, tack och lov vet jag att jag kan lita på Öje (pga att det har kommit vilt på våra vanliga promenader där jag har kunnat stämma av) och det är ju en fantastisk upplevelse för oss båda att kunna röra oss fritt i skog och mark på det sättet!

Idag blev det dock promenad på vårt vanliga ställe tillsammans med Svante och Gaist, och eftersom det regnade så fick Öje ha sin regnoverall på sig (de tre sista bilderna). Jag har aldrig varit med om maken till hund att blöta ner sig, det är som att hans tassar verkligen skovlar upp vatten långt upp på sidorna av kroppen!
Idag hade det väl i och för sig varit mer förståeligt eftersom jag uppmuntrade honom till att plaska lite i vattenpölarna för att få chansen att fota det, men trots det så höll han sig faktiskt hyggligt torr.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: