web analytics

Jag har haft några månader med mycket mindre träning nu av olika anledningar, men det känns som att det är hög tid att ta upp den igen. Kroppen mår så mycket bättre på alla sätt och nu när mörkret är på ingång så är det verkligen inte fel med lite extra endorfiner att hålla humöret uppe med.
Igår tog jag en promenad med Öje runt Björnömilen, vi har ju sprungit några vändor på 5 km i skogen den senaste tiden men det är också det längsta vi tagit oss så jag ville inte ge oss ut på 10 km löpning bara sådär rakt av. En rask promenad på 1,5 timme fick det bli. Och den satte sina spår kan man säga, jag minns inte ens senaste gången jag tog en så rejäl promenad men det som tydligt framgår såhär efteråt är att man använder inte alls samma muskler för löpning som för promenad. Träningsvärk är bara förnamnet, och inte där jag brukar ha träningsvärk efter att ha sprungit utan betydligt med på utsida höft och baksida lår/rumpa. Vilket är perfekt eftersom jag upplevt att det är de bitarna jag behöver stärka upp för att få till löpningen bättre!

Idag har det därför inte blivit så mycket ansträngande gjort. I morse var jag på återbesök hos veterinären med Dax för att se hur hans skada har utvecklats. Han har nu börjat stödja mer och mer på tassen medan han går, men håller fortfarande mestadels upp den när han står stilla. Idag kunde veterinären vinkla ut benet från kroppen och lägga belastning på lårbenet in i höftleden utan problem, men han vill inte böja benet under sig och de gånger han har glömt av sig och försökt stå på det ordentligt så orkar det inte hålla upp honom. Men det är ändå framsteg på bara en vecka, och veterinären tyckte inte att vi skulle sedera och röntga honom nu utan ha is i magen och se hur det utvecklas under ett par veckor till. Han skrev också en remiss till ortopederna på Strömsholm för en tid om 3-4 veckor, och skulle vi till dess se en så pass stor förbättring att man förstår att ”vad det nu är” håller på att läka ut så kan man ju alltid avboka.Idag var jag också och fixade naglarna igen, jag är tillbaka i glittermani och tog idag en brons/guldaktig ton som för tankarna till höst och Halloween. Väldigt snyggt tycker jag!
Under eftermiddagen har jag gått och beundrat dem från och till, samtidigt som jag också har fått en påtaglig värk inte bara i benen utan även i halsen. Så typiskt!!
Nu på kvällen är det riktigt raspigt, och jag har dåligt samvete för att jag varit ute bland folk idag även om jag inte kände av något då. Jag hoppas att det är något väldigt lättsamt som försvinner i takt med träningsvärken!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: