web analytics

Idag fick vi ett ryck och gav oss ut för att spåra med grabbarna!
Snön har i princip smält bort, men det har blivit minusgrader igen så man slipper den värsta leran så då kände vi att det är bäst att passa på!
Öje fick ett 500 meter långt spår med apport var hundrade meter (så totalt 4 apporter plus slut) och idag var första gången jag satte fast telefonen på hans spårsele för att få en helt korrekt bild av vart han gått i förhållande till kärnan. Annars är det lätt att jag går med telefonen mitt i spåret och det ser helt perfekt ut, trots att han har varit ute och fladdrat omkring.

Som vanligt gjorde vi ett upptag där han blev ”tvungen” att gå tillbaka lite och titta på flaggan innan han plockade upp spåret rätt. Jag fick känslan av att han inte riktigt var inne i att det var spåra han skulle göra, han såg ut att vilja gå helt åt ett annat håll efter flaggnosningen men i och med att jag också höll linan sträckt så ändrade han sig och började spåra. Inte så konstigt i och för sig när det gått månader (?) sedan vi spårade sist!

Jag upplevde idag att han var väldigt noga i spåret och följde kärnan fint, förutsättningarna var näst intill perfekta med i det närmaste ingen vind och som sagt snöfritt underlag med medelhögt gräs och det passade Öje som handen i handsken för säsongens första spår.
Jag fortsatte idag som jag gjorde när vi spårade senast med att inte göra en stor affär av apporterna utan bara berömma mycket med rösten när han kom med dem och sen stoppade jag dem direkt i fickan och satte igång spåret igen. Det känns som att han ligger kvar bättre i själva spårandet då än när det blir ett för långt avbrott för ”firande” av apporten. Vid näst sista apporten (sista före slutet) så tog jag fram en liten godis för att jag märkte att han var något trött och ville höja moralen en smula, och direkt hade han svårt att fästa i spåret och ringade massor när vi skulle igång igen. Om det berodde på godisen, att han var trött, att apporten låg i en vinkel eller vad det kunde bero på kan man ju bara spekulera i. Men de andra vinklarna tog han bättre även om han gick över en liten bit i ett par av dem, och då låg apporten före den där han började ringa också mitt i en vinkel.
Det känns som att han tjänar på att få ligga kvar i ”spårfilen” så mycket som möjligt, och så spar vi kalaset till efter slutet!

Kul att få chansen att lägga ett spår mellan snöperioderna, och riktigt kul att han gjorde det så bra när spåret har varit något av en akilleshäl!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: