web analytics

Nu har skolan satt igång, och av det lilla, lilla som vi har pratat om hittills så känns det HELT RÄTT!
Jag känner igen mycket, jag ligger rätt i tankebanorna och jag förstår vad som sägs och menas med de olika termerna och hur saker hänger ihop. Vi har hittills haft föreläsningar om beteendemedicin och ”att lära och utvecklas i sin profession” där vi bla pratade om vad man faktiskt kan göra med sin färdiga kandidat-/fysioterapeutexamen. Många tänker nog att det enbart innebär att jobba inom vården, men så behöver det inte alls vara (tack och lov för min del känns det lite som just nu hehe, kanske kommer det ändras under tiden).
Man kan till exempel arbeta med att utveckla proteser, nya typer av ortoser (stöd för kroppen), man kan arbeta inom företagshälsa med att prova ut ergonomiska kontorsmöbler, man kan forska… Det är en oerhört vid utbildning, utöver alla möjligheter inom just vården!

Det som känns minst bekvämt är det som gäller själva skolgången, inte utbildningen i sig. Var man hittar litteraturlistor, vilka böcker man egentligen behöver, hur man hittar dokumentation som de hänvisar till i alla fyrtioelva system som används och man måste logga in i.
Och ja, ok, min arbetsställning har inte heller varit sådär särdeles bekväm heller får jag väl medge haha. Ett höj- och sänkbart skrivbord hade ju varit drömmen, men tyvärr har vi inte plats för det så jag fixar och trixar lite tills vi kan börja vara på campus i stället.

Som ni kanske har noterat så har det varit en del hundträning i mina Instagrambilder de senaste veckorna, och det är för att vi faktiskt har fått till några pass i början av året (innan det blev svinkallt). Jag har inte ens tänkt på att jag skulle skriva om dem här, men min förhoppning är att det ska bli bot och bättring på sånt nu när jag inte är bunden till jobbet halva dygnet. Öje har i alla fall gått riktigt bra, och vi har en plan för att växla upp honom lite i utförandena. Kanske hjälper det när/om vi väl står ute på tävlingsplan igen, kanske inte. Men försöker man inte så får man inte veta!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: