web analytics

Så rusar tiden förbi. Jag tyckte det var igår, eller kanske i förrgår på sin höjd, som jag började skolan och tänkte ”åh vad bra, då kommer jag ha massor av tid och energi att skriva i bloggen!”. Men nu har tredje veckan… Nej, fjärde veckan redan gått!
Till mitt försvar så sitter jag ju väldigt mycket vid datorn redan eftersom all undervisning är via Zoom just nu plus att man måste läsa, efterforska och ha grupparbeten även efter föreläsningstiden. Så att fortsätta sitta vid datorn och skriva är kanske inte det mest lockade när man väl är färdig för dagen. Men å andra sidan har jag mest uppdaterat via mobilen de senaste åren ändå och den sitter jag ju med i det närmaste konstant känns det som ibland, så det borde inte vara så svårt ändå kan man tycka.Snön har ju kommit till stan och legat kvar i några veckor så i år har jag faktiskt kunnat åka lite skidor!
Tyvärr har jag ingen valla på dem, men det har funkat bra ändå tack vare att jag kör där det är platt. Bortskämda med vädret har vi också varit, strålande sol ganska många dagar nu (även om det också innebär ruskigt kalla temperaturer). Jag känner mig som en skolkare som inte åker till jobbet utan får börja mina dagar med 45 minuters promenad i lugn och ro i takt med att solen går upp. Eller som idag, när solen redan var uppe, tack vare att vi inte hade några föreläsningar just idag. Dock finns det ju alltid annat att göra som sagt, och nu börjar dessutom examinationerna för vår första kurs dra igång. Vi hade vårt första examinerande seminarium igår, jag fick äran att vara först ut med att ”argumentera” för min uppsats, och alla blev godkända. Tyvärr verkar man inte få personlig feedback på det man lämnat in, eller så kanske det kommer när den här kursen är slut på fredag nästa vecka. Då har vi gjort alla de examinerande delarna med seminarier och en hemtenta så veckan efter det drar en ny kurs igång; anatomi och fysiologi. På måndag ska jag auskultera hos en djurfysioterapeut i Uppsala hela dagen, det ska bli spännande att se om jag blir mer eller mindre taggad på den inriktningen efter det. Det var inte helt min primära tanke när jag sökte den här utbildningen att jag skulle rikta mig mot djursidan, i synnerhet inte efter att jag lärde mig att man efter tre år på fysioterapeutprogrammet måste jobba inom humanvården i minst två år innan man får läsa vidare till djurfysio!
Men det är ju himla intressant, och ja, i ärlighetens namn så har djuren alltid legat mig varmare om hjärtat än andra människor. Det har funkat ganska bra inom bevakningsbranschen, men frågan är hur det står sig om man till exempel ska jobba inom vården… Tack och lov behöver jag inte bestämma mig för det än, och jag kommer säkert svänga både en och fem gånger i frågan hur som helst!

Nu tar vi hur som helst fredag, och preppar inför tentavecka!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: