web analytics

Wow, förra veckan var riktigt intensiv i skolan med färdigställande och inlämning av eget fördjupningsarbete (i grupp), granskning + sammanställning av en presentation av annan grupps arbete, frågeställningar till en tredje grupps arbete och slutligen seminarium med opponering på alla arbeten. Man kan säga att det var skönt att ta helg sen!
Idag hade vi uppstart på vår nästa kurs, sjukdomslära med inriktning mot ortopedi och medicin. Den är bara på 7,5 högskolepoäng så den är bara lite drygt en månad lång. Då kunde man ju tänka sig att den kunde vara lite lugnare då den är så kort, men det gick upp för oss alla idag att det snarare kommer att bli tvärt om. Samma mängd kunskap som för en 10,5-poängskurs (sju veckor) ska in under kursens fem veckor kändes det som när jag tittade på innehållet, och jag insåg att det kommer behövas sexdagars arbetsvecka som jag körde med i våras och minimalt med ledigt under jul (och nyår) för att detta ska gå. Inte riktigt vad som stod på önskelistan kan man säga!
Ibland funderar jag på hur kvalitén blir på nyexaminerade fysioterapeuter, och säkert sjuksköterskor och läkare också för den delen, när all kunskap ska pressas in på minimalt med tid för att kunna klara nästa tenta innan det är dags att ladda om för nya kurser med ny hetsinläsning. Blir det verkligen patientsäkert?

Det blev med andra ord inte så mycket annat gjort förra veckan, inte ens ett litet pass på gymmet tryckte vi in. Även om de kommande veckorna kommer att bli ännu värre i frågan om fritid så ska jag ändå försöka se till att prioritera att komma iväg i alla fall ett par gånger per vecka, i synnerhet som all inläsning dessutom innebär en hel del stillasittande vilket är döden för kroppen på så många sätt. Kämpa…

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: