web analytics

Daily Archives: 4 oktober, 2014

You are browsing the site archives by date.

Idag tog jag första doppet i spabadet, de flesta skulle nog säga att jag är galen som inte gjort det tidigare men ja… Jag har inte känt något behov av det helt enkelt utan mer tyckt att det känts jobbigt att lukta klor efteråt. Dessutom har det som jag skrev igår varit strul med elen i garaget där badet är inkopplat så jag har inte alls varit sugen på att  bada av den anledningen. Snarare bara förbannad på det j*vla badhel*etet haha. Men så idag var det alltså dags.Och ja, det var väl skönt. Typ. Men inte mer än så. Och inte värt 300 kr/månad som det kostar att ha en sån här balja stå och ticka på. De pengarna lägger jag nog hellre på att värma upp varmvatten och bada inne med levande ljus och en bra film faktiskt. Så eventuellt blir det så att jag säljer hela schabraket, kanske byter mot en vedeldad tunna som det är lite mer mysfaktor i eller nåt. Om jag orkar engagera mig i ett sånt projekt.
Det är dock inget billigt kar från Rusta precis utan enligt säljaren av huset hade det tydligen kostat nästan 100 000 kr nytt. Han har dock köpt det begagnat ska väl tilläggas, som så mycket annat i detta hus har jag märkt hehe. Hantverkare säger jag bara, ena jäklar på att samla på sig saker som andra ska göra sig av med enligt min erfarenhet. Nåja, nu står badet där det står i alla fall så då får jag väl bada lite i det också för att få lite valuta för pengarna hahaha!

För övrigt har det blivit en mer aktiv dag än det var tänkt, jag kände av halsen igår igen typiskt nog så jag hade tänkt ta det lilla lugna. Men jag hade bestämt att jag skulle köra uppletande och stämma av det med båda hundarna, Dax har inte tränat det sedan 7 april (!) så det är verkligen på tiden att jag dammar av det innan tävlingen. Nu blev det så att jag lade ut rutan där jag fotade häromdagen och skrev att jag skulle köra uppletande, och det visade sig vara en jätte-jättedum idé. Eller alltså hade de varit supergenomtränade i uppletandet så kanske det hade varit bra. Men nu är de inte det, och rutan ligger i uppförsbacke med tätt mellan granarna, mycket buskage och sly och otroligt kuperad mark. Det gick inte så bra kan vi säga. Dax hittade ett föremål och gick som fan på vallningarna eftersom det var för kämpigt att springa som en dåre så honom plockade jag av ganska snabbt. Brimer fick tuffa på och hittade faktiskt två saker såg jag när jag skulle plocka ihop allt men kom bara in med ett av dem. Det andra hade han alltså flyttat på så det ligger kvar där ute någonstans för det finns inte en chans i världen att jag hittar någonting som jag inte vet vart det ligger där!
Så jag fick gå hem igen och packa in hundarna i bilen så åkte vi en bit bort på vägen och lade en lite snällare ruta där jag körde bara Dax, då fick jag in alla fyra föremål men han var trött som en gammal get så helt klart måste vi köra uppletande denna vecka!
Note to self; uppletande, spår, kryp, stege, fritt följ, framåtsändandehelvetet. Det andra får duga.

Sen blev det till att klippa gräset också och kratta lite innan den aktiva delen av dagen var över, kanske är det sista klippningen för i år?
I vår är tanken att jag ska anlägga mer gräsmatta och jämna ut den befintliga, det är enormt mycket sten nu både av större och mindre kaliber som sticker upp och att tänka sig att gå barfota på den känns inte jättekul. Så ett ordentligt lager med fin jord och ett ton gräsfrö eller så borde åtgärda problemet. Sen kan jag träna ordentligt hemma, och träna andra. På torsdag ska jag åka iväg och ha privatlektion, det känns jättekul att komma igång med den biten av verksamheten också!