web analytics

Om Oss

Om Ullis:

Uppvuxen med hund, men höll på med hästar i 15 år innan jag 2004 skaffade min första egna hund och tillika brukshund. Därigenom föddes ett intresse som mynnat ut i både tävling och tjänst, och som gett mig vänner och bekanta över hela Europa!
Under årens lopp har jag hunnit tävla i spår, sök, lydnad, svenskskydd och mondioring, och även som sagt varit hundförare i bevakningsbranschen. Mitt prio när det gäller hundträning är att vara tydlig och rättvis mot hundarna så att vi tillsammans kan skapa situationer som leder vår träning och relation framåt. Jag upplever att en hund som förstår och uppskattar det vi tränar också självmant söker vägar till att hålla igång och ta träningen vidare.
Jag tycker också att det är viktigt att ta hänsyn till de egenskaper som varje hund besitter och anpassa träningen därefter. Ingen hund är exakt lik den andra, men kan man identifiera vissa grunddrag så kan man också leda träningen i den riktning man vill baserat på dessa egenskaper.

Utöver hundträning är jag också intresserad av träning och hälsa i olika former och har gjort några enklare triathlon- och löparlopp på motionärsnivå. Intresset för kroppens funktioner har lett till att jag studerar till legitimerad fysioterapeut (för människor) på Mälardalens universitet och tar examen i januari 2024.
Jag gillar också att fotografera och mestadels är det såklart hundarna, naturmotiv eller stilleben som avbildas. Jag har utfört en del fotojobb både åt privatpersoner, tidningar och företag. Om man vill boka en fotografering går det bra att skicka en förfrågan via mailen nedan eller via DM på Instagram/Messenger.
Jag driver också tillsammans med min sambo Svante ett litet företag som heter Ubri Hundsport där vi håller kurser och annan träning.

Maila mig på ullis[at]ullisweb.se!


 

Lei-Anns Dax
(TJH – VH, SKH III, SPH I)
2009-04-21 – 2020-11-20
E: Lei-Anns Bosse U: Segervittring Agnes
HD: A ED: UA (0)
MH L-test
Uppflyttad till högre klass spår
Godkänd elitklass svenskskydd

Om Dax:

Dax var min första malle och tanken när jag skaffade honom var primärt att få en hund i väktartjänst. Det målet uppnåddes när han var lite drygt 2 år så efter det tävlade vi också i spår och skydd.
Tyvärr fick han en senskada i ett bakben som var svårläkt och vi fick sluta att tävla och sedermera även sluta med tjänsteutövandet. Sina sista år spenderade han som glad pensionär, och han fick tyvärr somna in efter att ett korsband gick av vid 11,5 års ålder.

Dax var uppmärksam och vaken och hade en bra balans mellan självständighet och samarbetsvilja. Jag upplevde honom som väldigt styrbar och lättsam att träna med, och hans stora kamplust var överlägset den egenskap som bar honom genom eventuella svårigheter.

I nosarbetet, framför allt i spåret, var han alltid en naturbegåvning med mycket stort intresse och driv och han hade aldrig några som helst problem med att arbeta i mycket varierad terräng med många skiften. Det vi behövde jobba på var intresset för föremålen i spåret då själva spåret i sig helt enkelt var viktigare, ett lyxproblem i mina ögon och väldigt lätt att komma tillrätta med.

I skyddsarbetet var han intensiv, hade snabba och fulla angrepp och ett stort figurantintresse. Han blev stundtals känslosam och hade en del allvar i sig, dock plockade han inte fram det i onödan utan jobbade till största delen i sin stora sociala kamp vilket gjorde att han var relativt lättstyrd. Han jobbade bra även under belastning.

Dax och jag har gått igenom mycket tillsammans både privat, under träning/tävling och tjänst vilket gjorde oss riktigt sammansvetsade.
Han kommer för alltid vara älskad och saknad!
 


 

Ullhedens Öje
SKH I, LD STARTKLASS
2014-09-27
E: Lei-Anns Eive U: Manoir Des Rubis Kira
HD: A ED: UA (0)
MH L-test
Uppflyttad till lägre klass spår
Uppflyttad till högre klass svenskskydd
Uppflyttad till lydnadsklass 1
Startad mondioring klass 1

Om Öje:

Öje blev min nästa tävlingshund efter Dax då jag inte längre jobbar som hundförare, jag har dock gjort L-test med honom där han blev lämplig att testas för väktarbruk. Öjes pappa är en halvbror till Dax och eftersom jag är så nöjd med Dax så kände jag att jag ville fortsätta med dessa linjer, något jag är otroligt glad över att jag beslutade mig för!

Öje är en väldigt positiv och trevlig kille, 100 % socialt tillgänglig utan att vara för ”på” och kletig. Svansen går hela tiden oavsett vad som presenteras, det kan vara allt ifrån mingel till träning till kloklippning!
Han är väldigt lättlärd och arbetsvillig, i lydnaden tar det oftast bara ett par repetitioner så har han förstått vad man är ute efter. När han har blivit äldre händer det dock att han väger för- och nackdelar med att göra vissa moment på det sätt som matte vill…
I spår och framför allt sök är han väldigt effektiv med nosen, även i uppletande har han ett fint grunddriv och näsan på från start. Han har ett naturligt intresse för föremål och plockar spontant upp det han hittar med mänsklig vittring.

I skyddet går han mycket kraftfullt i både munkorg och i bett. Han är relativt belastningsbar och växer på sig snabbt i nya situationer, har bra släppanden och är fullt dresserbar genom hela skyddsarbetet. I maj 2018 lade vi om träningen mot mondioring då Öje gick lite för hårt i munkorgen och riskerade att skada sig i svenskskyddet. Efter detta blev det några starter i mondioring klass 1 innan vi avslutade skyddstävlandet 2021 pga att han kastrerades och tappade en hel del muskulatur. I stället har vi pysslat lite med lydnad där vi hittills har fått ihop ett LD i startklass.

Jag upplever Öje som väldigt stabil och trevlig, den mest lättsamma och enkla hund att ha i vardagen jag någonsin haft och också trevlig och rolig att träna med!

 


 

Ullhedens Onox
2022-04-13
E: Lymmels Jöte U: Ullhedens Öza

Om Onox:

Onox, eller Nox som han kallas, är tänkt att bli Öjes efterträdare på tävlingsplanerna och jag siktar först och främst på att tävla i mondioring med honom även om det säkert kommer att tillkomma andra grenar under resans gång. Nox mamma är Öjes syster, så detta blir tredje generationen från samma linjer som jag har i min ägo.

Nox är en positiv, nyfiken och framåt kille som älskar att sitta i knät och gosa men gärna också bjuder upp till lek och ett och annat hyss. Han har snabbt har tagit till sig den träning vi hittills har gjort med stor motivation till arbete och anstränger sig för att göra rätt. I lydnads-och hoppmomenten går han från klarhet till klarhet vid varje träning.

Än så länge har vi bara provat att spåra några få gånger, men det verkar som att Nox har fina förutsättningar för nosarbete då han naturligt håller sig bra till spårkärnan och har en fin nyfikenhet och driv till att undersöka framåt. Även han plockar självmant upp saker med mänsklig vittring på eget bevåg och har inga problem med att lämna av dem.

Nox har ett bredare känsloregister än Öje, detta märks framför allt i bitarbetet då han kan lägga mer allvar och känslor i betten. Samtidigt  är han väldigt dresserbar och lättstyrd vilket jag tycker är jättefina egenskaper.

Träningen och livet med Nox är verkligen jätteroligt, och det ska bli så kul att se hur långt vi kan komma tillsammans!