web analytics

Om Oss

Om Ullis:

2004 skaffade jag min första egna hund och tillika brukshund. Därigenom föddes ett intresse som mynnat ut i både tävling och tjänst, och som gett mig vänner och bekanta över hela Europa!
Under årens lopp har jag hunnit tävla i spår, sök, lydnad, svenskskydd och mondioring, och även som sagt varit hundförare i bevakningsbranschen. Mitt prio när det gäller hundträning är att vara tydlig och rättvis mot hundarna så att vi tillsammans kan skapa situationer som leder vår träning och relation framåt. Jag upplever att en hund som förstår och uppskattar det vi tränar också självmant söker vägar till att hålla igång och ta träningen vidare.
Jag tycker också att det är viktigt att ta hänsyn till de egenskaper som varje hund besitter och anpassa träningen därefter. Ingen hund är exakt lik den andra, men kan man identifiera vissa grunddrag så kan man också leda träningen i den riktning man vill baserat på dessa egenskaper.

 

Utöver hundträning är jag också intresserad av träning och hälsa i olika former och nuförtiden blir det framför allt simning, cykling och löpning som tillsammans även utgör triathlon.
Jag gillar också att fotografera och mestadels är det såklart hundarna, naturmotiv eller stilleben som avbildas.
Jag driver också tillsammans med min sambo Svante ett litet företag som heter Ubri Hundsport där vi håller kurser och annan träning.

Maila mig på ullis[at]ullisweb.se!


Lei-Anns Dax
TJH – VH
2009-04-21
E: Lei-Anns Bosse U: Segervittring Agnes
HD: A ED: UA (0)
MH L-test
Högre klass spår
Godkänd elitklass svenskskydd

Om Dax:

Dax är min första malle och tanken när jag skaffade honom var primärt att få en hund i väktartjänst. Det målet uppnåddes när han var lite drygt 2 år så efter det tävlade vi också i spår och skydd.
Tyvärr fick han en senskada i ett bakben som var svårläkt och vi fick sluta att tävla och sedermera även sluta med tjänsteutövandet. Nu är han en glad pensionär som njuter av livet!

Dax är uppmärksam och vaken och har en bra balans mellan självständighet och samarbetsvilja. Jag upplever honom som väldigt styrbar och lättsam att träna med, och hans stora kamplust är överlägset den egenskap som bär honom genom eventuella svårigheter.

I nosarbetet, framför allt i spåret, har han alltid varit en naturbegåvning med mycket stort intresse och driv och han har aldrig haft som helst problem med att arbeta i mycket varierad terräng med många skiften. Det vi har behövs jobba på har varit intresset för föremålen i spåret då själva spåret i sig helt enkelt varit viktigare, ett lyxproblem i mina ögon och väldigt lätt att komma tillrätta med.

I skyddsarbetet är han intensiv, har snabba och fulla angrepp och ett stort figurantintresse. Han blir stundtals känslosam och har en del allvar i sig, dock plockar han inte fram det i onödan utan jobbar till största delen i sin stora sociala kamp vilket gör att han är relativt lättstyrd. Han jobbar bra även under belastning.

Dax och jag har gått igenom mycket tillsammans både privat och under träning/tävling och tjänst vilket har gjort oss till ett riktigt sammansvetsat team!

 


Ullhedens Öje
SKH1
2014-09-27
E: Lei-Anns Eive U: Manoir Des Rubis Kira
HD: A ED: UA (0)
MH L-test
Lägre klass spår
Högre klass svenskskydd

Om Öje:

Öje är min nuvarande tävlingshund då jag inte längre jobbar som hundförare, jag har dock gjort L-test med honom där han blev lämplig att testas för väktarbruk. Öjes pappa är en halvbror till Dax och eftersom jag är så nöjd med Dax så kände jag att jag ville fortsätta med dessa linjer, något jag är otroligt glad över att jag beslutade mig för!

Öje är en väldigt positiv och trevlig kille, 100 % socialt tillgänglig utan att vara för ”på” och kletig. Svansen går hela tiden oavsett vad som presenteras, det kan vara allt ifrån mingel till träning till kloklippning!
Han är väldigt lättlärd och arbetsvillig, i lydnaden tar det oftast bara ett par repetitioner så har han förstått vad man är ute efter. Han svarar rätt och bra på retningar, har alltid skallen med sig och analyserar på rätt sätt.
I spår och framför allt sök är han väldigt effektiv med nosen, även i uppletande har han ett fint grunddriv och näsan på från start. Han har ett naturligt intresse för föremål och plockar spontant upp det han hittar med mänsklig vittring.

I skyddet går han mycket kraftfullt i både munkorg och i bett. Han är relativt belastningsbar och växer på sig snabbt i nya situationer, har bra släppanden och är fullt dresserbar genom hela skyddsarbetet. Sedan maj 2018 har vi lagt om träningen mot mondioring då Öje gick lite för hårt i munkorgen och riskerade att skada sig i svenskskyddet. Vi har gjort några starter i mondioring klass 1 under vår/sommar 2019 men har ännu inte blivit godkända då vissa moment från vår svenskskyddskarriär har slagit igenom under tävlingarna vilket har varit kostsamt poängmässigt. Dock har vi haft andra fina detaljer med oss för det fortsatta tävlandet, och förhoppningen är att bli godkända under 2020.

Jag upplever Öje som väldigt stabil och trevlig, den mest lättsamma och enkla hund att ha i vardagen jag någonsin haft och också trevlig och rolig att träna med!