web analytics

Dagens bilder: för ett tag sedan brände jag upp mitt pass. Ja, det låter mer dramatiskt än det var haha, passet hade gått ut och jag velade om var jag skulle göra av det så det inte hamnar i orätta händer men denna lösningen låg ju väldigt nära till hands. Nu kan ingen sno min identitet för att komma in på krogen i alla fall!

Igår kom jag hem så sent så jag kunde inte blogga, idag har jag inte haft tid eller ork. Men jag tänkte jag slänger iväg ett litet inlägg i alla fall, det har ändå blivit lite träning utförd.
Till att börja med igår blev det spår, Dax fick ett kanske 800-900 m långt spår med sex apporter + slut. Det var ett antal terrängskiften i det men han löste det bra, vid ett tillfälle gick spåret över en väg och där behövde han lite tid och hjälp för att hitta rätt men generellt gjorde han det bra. Alla pinnar fick vi med oss hem denna gång också så helt klart tar det sig. Några spår till med lite längd behöver vi få till under veckan som kommer så är 600 meter ingen som helst match sen.Sedan blev det lydnad på klubben där fokus i fria följet låg på rak position och att jag skulle vara avslappnad, jag tycker att det tar sig. Det blev även lite krypträning där jag konstaterade att från och med nu behöver vi lägga mycket tid på att han ska titta på mig när han kryper, han missar svängarna helt om han bara tittar rakt fram och ålar på. Även apporterinagrna kollade vi av, metallen och tungen där han gjorde metallen kanon och tungen lite långsamt tempo in men han kämpar i alla fall på. Jag ser på honom att den triggar kamplusten, han lade om den någon gång igår dessutom och ”vaggar” med huvudet från sida till sida när han är på väg in. Den väger ju ändå 4 kg, det går inte gärna att ruska den hehe.
Lite senare på kvällen kollade jag av stegen, första vändan hade han bråttom upp även om jag tror han gick på alla stegen och sen hejdade han sig på vägen ner men på andra vändan var han mer jämn i tempot och då såg jag till 100 % att han gick på alla stegen. Han har fattat att den efterföljs av mer fotgående, mycket bra. Jag måste paketera ihop honom noga inför stegen så tempot inte blir för högt bara och han hoppar över någon pinne på vägen upp!Det blev även skyddsträning denna afton och pass ett blev det transportträning för hela slanten där vi fortsatte att dra honom ur position. Han börjar fatta att det är dåligt och försöker streta emot redan på en gång, gruppen tyckte det såg ut som att det leder nånvart. jag känner mig ofelbart skeptisk, med alla metoder vi har testat så har det alltid gått bra ett tag och sen är vi tillbaka på ruta ett.
Pass två hade det slagit mig att detta var sista skyddspasset innan tävlingen så jag hade funderingar på att köra igenom hela elitprogrammet men hejdade mig och det blev ett civilsändande som han gjorde mycket bra, två dubbelretningar och sedan bevakningar i ärm och korg. Första skicket på dubbeln gjorde vi en kort transport förbi gruppen, han har tyvärr stenkoll på gruppen och går som jag vet inte vad i transporten. Andra skicket körde vi från stillastående för att få chansen att flytta ner honom lite på kroppen med hjälp av en kudde, han siktar nämligen på hotet = pinnen högst upp i handen på figgen och så högt vill man inte ha upp dem för det är då de slår runt och kan skada sig. Sen måste jag vara snabb att springa fram också så fort han börjar vända bakåt, igår gick han upp och stötte igen efter första stöten och det är aja-baja så jag ska försöka trycka honom lite bort från figgen genom att springa mot honom.

Bevakningarna blev utmärkta, han släpper snyggt i ärmen och backar ut bra. I korgen blir han mer känslosam och backar inte fullt lika mycket men han trycker på bra med korgen ändå trots ett lite kortare avstånd. Jag försöker ju spara på stötarna på träning eftersom jag inbillar mig att förutom skaderisken så har hundar bara ett visst antal bra stötar i sitt liv och de vill man ju inte slösa bort på träning utan spara till tävling. Samtidigt vet jag inte om den teorin alltid stämmer eftersom en del hundar blir mer förbannade när det gör lite ont i nosen och tar i ännu mer nästa gång. Hur som haver så verkar Dax tjäna på att det inte blir alltför ofta han får trycka till den lilla tryffeln där framme, han går riktigt bra i korgen!Idag blev det också lite träning, dock inte så mycket som jag hade tänkt eftersom det kom hit en elektriker som drog om lite el i garaget och jag sedan skulle iväg och fixa naglarna (som synes ovan, Light Elegance glitter ”big dipper” och ”titanuim” tillsammans med övrig gelé från Maros) men vi fick i alla fall till lite kryp på gräsmattan. Jag använde mig av korv i handen som jag droppade när han gjorde rätt och tittade upp vilket funkade bra så jag ska försöka få till något pass varje dag med detta kommande vecka så kanske jag kan få till snygga vinklingar i krypet nästa söndag.

Åh, en sak till som inte alls är hundrelaterad. Om man vill komma och hälsa på oss här hemma så är det bara att bjuda in sig själv, jag är skitdålig på att bjuda in folk!
Det är inget personligt om man inte fått en inbjudan utan helt enkelt är det så att jag förutsätter att alla mina vänner vet att de är välkomna nästan när som helst så länge jag själv är hemma. Så vill man komma förbi är det bara att höra av sig och kolla så jag är hemma och sen är det bara att åka. Jag uppfattade för ett tag sedan att det fanns lite funderingar om detta eftersom jag haft lite besök utan att andra fått någon inbjudan att komma över men det är helt enkelt för att några av mina kompisar har fattat  att det funkar så här och har tagit saken i gena händer hehe. Helt rätt!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: