web analytics

Daily Archives: 5 november, 2014

You are browsing the site archives by date.

Halva jobbvändan är avklarad, tiden rullar på. Idag har jag sovit sjukt dåligt så jag kommer förmodligen inte vara i mitt esse men jaja, vad gör det när vi snart är lediga igen.
Jag brukar ju inte skriva något alls om jobbet här men stämningen på jobbet är inte på topp just nu så självklart räknar man ner timmarna till ledighet ännu mer än vanligt. Avdelningarna skär ner på allt ner till minsta krona medan företaget redovisar en vinst på 817 miljoner, vilket dessutom är 43 miljoner mer än prognoserna sagt. Så man skulle kunna säga att det går rätt så bra nu. För företaget.
Och självklart tjänar de pengar när de drar in på alla omkostnader inklusive personalvård, löner etc, men frågan är om det är värt det på längre sikt när mumlet i korridorerna går över till handling och alla som har några år i branschen kommer söka nya jobb?
Inställningen är som det känns att ingen är oersättlig, men historien har visat gång på gång att erfarenhet är någon man bör värna om som arbetsgivare eftersom det oftast har både arbetsmoral och lojalitet med sig i kölvattnet. Och det är sånt man behåller kunder på, till skillnad från nya, unga och oseriösa som exempelvis inte ens behagar infinna sig hos alla kunder varje natt som de ska.
I Stockholm sitter man som tur är inte i skiten än så länge i alla fall, det finns gott om bolag att söka sig till och har man dessutom lite extra kompentens i form av vidareutbildningar så har man ju ett ännu bättre utgångsläge. Det finns ju också andra branscher att söka sig till, världen ligger öppen om man vågar ta steget. Så det finns ju valmöjligheter.
Men nu är det dock som sagt två nätter kvar innan friheten och man slipper tänka på skiten helt i några dagar.