web analytics

Daily Archives: 8 november, 2014

You are browsing the site archives by date.

I bris på annat så kommer här lite fler bilder från när snön kom, den ligger fortfarande kvar faktiskt om än ganska tunt och det är plusgrader på dagarna så den kommer nog snart vara helt borta igen. Men mysigt så länge det varade, jag fick julfeeling för första gången i år. Så mysigt det ska bli att julpynta huset, aaah!!!
I morse på väg hem från jobbet stannade jag på Biltema för att handla skruv och lite annat till altanbygget som jag måste köra igång med ordentlig i morgon, lite trist att det ligger snö då men det är bara att gilla läget. Måndagen den 17/11 måste den vara färdig och jag har planer för söndag och tisdag denna ledighet så det är bara i morgon lördag och måndagen kvar att skruva på. Anyhow, på Biltema fanns det en massa fint julpynt till Biltemapriser så det känns som det blir en tripp dit igen snart.

Idag har det varit en målare här också och lämnat en offert på att göra i ordning väggarna på hela övervåningen, taken i vardagsrummet och sovrummet och även trappan ner till källaren. Han gav ett väldigt bra pris så jag tror jag kommer ta det även om jag inte har någon annan offert att jämföra med. Jag vet ju på ett ungefär vad materialet kostar efter alla renoveringar jag har gjort själv och framför allt är det ju tidsåtgången man betalar för att slippa. Det känns helt overkligt att jag ska betala någon annan för att riva, spackla, slipa, måla, tapetsera (vilket jag i och för sig inte gjort själv tidigare med riktig tapet utan bara med easy cover), overkligt på ett BRA sätt att faktiskt ha den valmöjligheten vilket jag inte har känt att jag haft i mina tidigare boenden. I stället har jag sett till att lära mig att göra det själv, och det har blivit en del projekt genom åren. Tilläggsisolera hus, bygga altan, måla på lite olika sätt, kakla, flyta ut golv, lägga värmegolv, lägga klickgolv, bygga väggar, riva väggar, sätta in nya fönster, dörrar… Haha, ja lite har man ju ändå hunnit med känner jag nu även om jag inte varit ensam om alla dessa projekt. Badrummet i Solna till exempel fick jag ju ovärderlig hjälp av min syster som hade all kunskap på förhand från deras egen badrumsrenovering några år tidigare och då går det ju lite snabbare med allt när man slipper sitta och läsa igenom byggnormer 20 gånger för att försäkra sig om att man gör på rätt sätt. Men läser man på ordentligt och håller tungan rätt i mun så kan faktiskt de flesta få till det man önskar på egen hand, herregud allt finns ju på nätet idag så kunskap är aldrig långt borta!

Visst, några gånger har det kanske inte blivit precis som man har tänkt sig men å andra sidan kan man ju inte heller bli bättre om man inte tränar. På köpet blir man inte heller beroende av andra när det är dags att göra nåt, kunskap stannar ju hos en för livet. Men nu lyxar jag till och lejer bort det, gud så skönt på sitt sätt även om det blir några kronor som byter plånbok!
Målaren bedömde det som att jobbet skulle ta sex dagar att göra klart från det att de sätter igång, lite jobbigt att ha folk rännande här så länge eftersom det innebär att jag garanterat kommer jobba någon eller troligen några av dagarna men jaja, det är det ju värt. Jag ska ringa honom på måndag igen så får vi komma överens om när de ska sätta igång. Hoppas det blir klart innan jul!