web analytics

Daily Archives: 10 november, 2014

You are browsing the site archives by date.

Åter igen har det varit en intensiv dag, precis som igår och i förrgår. Igår var det ju fars dag och innan jag åkte till syster-yster med familj för att äta middag så fick jag hjälp av min bästa bilmek att kolla igenom bilen lite grann. Bromsarna krånglar ju ALLTID för mig eftersom jag kör som en gammal tant när jag har hundarna med mig haha, och så skulle vi kolla upp varför den drar så mycket olja. Tyvärr blev svaret ”för att den är gammal” i princip, så det är väl bara att fortsätta fylla på då… Sedan blev det rastning av hundar vid klubben i Solna där jag också råkade springa på Alexandra så vi tog sällskap till Plantagen där vi köpte lite blommor. Han man ingen karl som kan ge en blommor får man ju fixa det också själv hahaha!
Det blev orkidéer för att vara precis, min favoritblomma, och jag slog till på ett par underbara krukor också. När sovrummet är klart efter renovering ska de stå där inne men så länge får de pryda badrummet. Bra miljö för orkidéer där inne också, lite varmare och fuktigt i luften.
Efter den spontana shoppingen var det dags för middag, en utsökt Boeuf Bourguignon och till efterrätt den galet goda amerikanska äppelpajen jag visade i förrgår. Jag var inte direkt hungrig när jag åkte hem kan jag säga!

Idag tog det lite tid innan jag kom igång ordentligt för jag hade lite inventering för företagets räkning att göra och även skicka in uppgifter till skatteverket, men vid halv tvåtiden kom jag i alla fall ut och kunde sätta igång med altanbygget igen. Det var ju bara att sätta trallen och kapa av kanterna kvar egentligen så det tog inte jättelång tid, men lite klurigheter bjöd det på också och jag är fortfarande inte helt klar med det estetiska finliret på sidorna än för jag måste fundera hur jags ka få till det. Men däcket är klart och det är det viktiga!
Före-bilden har ni redan sett men jag lägger in den ändå för jämförelsens skull, och så här såg det ut under tiden jag höll på och när det sedan var helt klart. När alla verktyg och brädor var undanplockade var det redan helt svart ute trots att klockan bara var halv fem, men idag orkade jag inte släpa ut kameran och stativet så det får bli lite rackiga mobilbilder. Inget avancerat bygge jag vet, men jag är himla nöjd med det och att jag faktiskt har gjort det på egen hand för även om jag byggt altan förut så har det inte varit ensam. Men det gick ju bra det också, visst är det som jag sagt tidigare så att jag är ingen snickare och det hade säkert gått att göra både snabbare och bättre, men ”practice makes perfect” som det heter och försöker man inte så lär man sig inte heller. När jag kom in satte jag igång att städa i källaren och bära ner saker som ska in under trappen som stått i köket sedan jag flyttade in, och vips hade fyra timmar gått och jag hade kört en maskin tvätt, pillat på hydropressen som styr vattentrycket, satt plast under trappan (nu är jag less på allt hår som ramlar ner på alla saker som står där under, nu kommer det i alla fall hamna på plasten!) och sorterat in allt som det ska stå, dammsugit och våttorkat golven samt fyllt upp min nya hockeytrunk som jag fick hem för ett par veckor sedan med alla skyddssaker. Sen var klockan halv elva och det var ”bara” övervåningen kvar att städa… Men det gick bra och 23.25 satte jag mig äntligen i soffan med lite middag och ett bra avsnitt av en serie. Och nu är det HÖG tid för sängen!
High five för aktiva dagar!