web analytics

Vi har tränat en del sedan jag skrev sist, både lydnad och spår. Det har blivit lite för mycket för att jag ska gå igenom allt var för sig, men summa summarum på lydnadsfronten så ser det ok ut, det känns som att vi har stagnerat lite i våra moment och det går varken framåt eller bakåt tycker jag förutom i krypet där det (som tur är) faktiskt går framåt. Han kan nu krypa flera steg och har riktigt låg och fin position, dock ligger han för långt fram och det är mycket, mycket fokus på olika starter eftersom han har uppvisat tendenser som så många andra hundar har – att de vet vad man ska göra och därför startar innan föraren!
Jag kan redan lägga in krav på honom i form av att jag rättar honom och börjar om, och han köper det. Hade han inte förstått vad det var frågan om så hade han blivit frustrerad och rest sig upp, börjat skälla etc. Han är ju väldigt tydlig med när vi inte är på samma våglängd (eller om han inte orkar och bara spunkar ur rent allmänt ).

Tanken är att jag ska börja lägga in svängar och då framför allt vänstersvängar redan nu i små grader för att få honom att följa mig och inte tänka så mycket själv, och såklart för att få honom längre bak i position. En bidragande faktor till varför han hamnar längre fram än vad jag är är för att han redan när jag lägger honom ner i starten är en halv hundlängd framför eftersom han lägger sig från fotposition. Jag skulle därför behöva lära in ”fjärrläggandet”, dvs. att han har en fast position med framtassarna och flyttar baken bakåt. Jag får se om jag orkar hålla på med sånt skit pill  eller om jag helt enkelt fular in mig lite snitsigt i rätt position när jag har lagt honom ner. Jag får väl helt enkelt ta ett större kliv i första steget så jag kommer in rätt!

Det vi verkligen skulle behöva nöta nu och som inte sitter där det ska är fotpostionen, jag har varit för fokuserad på själva momenten så jag har fallit i fällan att fot har blivit en ”transportsträcka”. Han ligger för långt fram och har dessutom börjat tränga lite, så nu måste vi slipa lite på fot och dess innebörd också. Det är ju sååå tråkigt och SVÅRT framför allt att rätta till en felaktig position om man inte har en EXAKT bild själv av hur man vill att det ska se ut!

Nu kom tydligen mannen ut ur badrummet så nu får jag väl ta och samla ihop mig lite så vi kommer ut medans det fortfarande finns dagsljus. Mer uppdatering om våra förehavanden kommer därför ikväll, hoppas jag!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: