web analytics

Nu har jag äntligen lite tid att skriva om lördagens träning som visserligen var väldigt kort och enkel men ändå!
Jag och Rickard åkte iväg till en fotbollsplan i närheten av sjukhuset och körde dels budföring och dels platsliggning.
Eftersom vi hade flera olika problemställningar i torsdags när vi körde sist hade jag inga större förhoppningar om att lördagens träning skulle flyta smärtfritt, men se det hade jag fel i!

I torsdags var problem nr ett att han gick in i skallmarkering på Rickard vid de första skicken, nu var han knäpptyst och satte sig jättebra.
Problem nr två var att han i sin iver över att få korv hos Rickard helt enkelt inte såg poängen med att lämna honom sen, trots att jag också hade korv i min ände!
Denna gång var inte heller det ett problem, men så fick han ingen bonusbelöning där borta utöver beröm och de regelstyrda klapparna, vi körde två vändor som båda var helt suveräna och då nöjde jag mig såklart där!

Efter budföringarna körde vi också en platsliggning i mörkret och vad jag kunde se så låg Dax med huvudet nere hela tiden. Precis när jag la ner honom så började han fjanta lite och skulle nosa mot Fenris men då fick han en påminnelse om hur momentet ser ut och sedan var det inga problem. När vi sedan gick tillbaka så berömde jag honom varpå Astrid tog det som ett frikommando och reste sig så Rickard fick rätta henne. Då blev Dax lite konfunderad och lyfte upp huvudet för att se vad som stod på, men när jag påminde honom la han ner det igen trots att de andra två fortfarande inte hade kommit på plats igen. Duktigt med tanke på att han inte är tränad med störningar i platsliggningen än!

Ett bra litet träningspass, känns stabilt. Nu ska vi försöka lägga lite tid på övrig lydnad i veckan!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: