web analytics

Igår blev det spår till alla tre hundarna, jag behövde dock bara lägga och gå till Dax. Det var skönt, för jag har haft grova förkylningskänningar de senaste dagarna och gårdagen var värst!
Det blev hur som helst ett trappstegsspår med tio apporter för att både träna vinklar och markeringar i samma spår, och som om det inte vore nog så blåste det ganska hårt och vi lade såklart på åker där vissa partier var mest hård jord eller lera = svårt underlag då det inte fastnar så mycket vittring.
Själva spårandet gick sådär, jag tyckte han slog en del och stressade lite när han tappade spåret, och han blev VÄLDIGT störd av att Rickard tog ut Fenris och spårade med henne samtidigt på ängen bredvid.  Jag försökte hålla mig lugn för att inte skapa några problem med vare sig spår eller apporter, men det var nästan lättare sagt än gjort i det skicket jag var. Inte bästa dagen att träna på direkt!

Han markerade i alla fall alla pinnarna utom en som han hittade (ja, den vet jag ju inte om han noterade eftersom han gick över den men jag såg den och tog den), sen fattades det en pinne till när vi kom tillbaka till bilen så där vet jag inte vad som hände riktigt. Markeringarna är sega och tama, han stannar, skakar på sig, filosoferar en stund och sen sätter han sig. Inte direkt klockrena och distinkta med andra ord!
Men nu tror jag att jag ska låta spåret vara tills vi ska tävla, det känns som att jag bara kan göra mer skada än nytta i det här läget faktiskt, även om det bara är detaljer jag vill peta på för i det stora hela så är han ju sjukt duktig på att spåra!

Medans spåren låg till sig körde vi också lite budföring på klubben intill (Eskilstuna BK) och det gick väl också lite sådär. Till en början när jag skickade honom till Rickard gick han in i skall de sista metrarna, förmodligen eftersom vi kört markeringarna inför söket på samma sätt. Trots att Rickard sa till honom när han var på väg in och skällde så blev det inte bättre, och inte heller avståndet gjorde nån skillnad. Så jag gick helt enkelt och hämtade en lina i bilen för att förhindra att han kunde fullfölja trots att han skällde och då blev det bara skall en gång till. Ibland får man helt enkelt bara göra det tydligt!

Dock fick vi andra problem ganska snabbt därefter för efter att jag hållt tillbaka honom när han skällde så sa jag att Rickard skulle belöna nästa gång hos sig OM Dax nu gick in bra och var tyst. Det gjorde han ju och så fick han kampdutten, men då började jag filosofera om att det kanske är fel belöning eftersom anledningen till att han skäller är att han vill ha prylen och går in i sin sociala kamp. När man då slänger till honom just en kampdutt så stimulerar man ju den sidan, så vi kom överens om att på skicket efter det så skulle Rickard belöna med korv. Det gick också bra. Men sen vägrade Dax att lämna Rickard under samtliga kommande skick. Inte jättebra!
Sista skicket vi gjorde så lämnade han i alla fall med ganska liten retning från min sida och då nöjde jag mig där eftersom det dessutom ramlade in en hel valpkurs på plan. Man ska banne mig inte träna närmare än två veckor innan tävling, då förstör man bara en massa saker…

I morgon ska vi i alla fall försöka hinna åka ut och träna lite innan Rickard ska jobba och sedan på söndag ska jag träffa Nadine så jag tänkte jag skulle försöka få henne till att vara mottagare några gånger. Visst kan man ju nolla budföringen på tävling och ändå få uppflyttningspoäng, men det känns så onödigt att gå in med inställningen att vi kommer nolla moment i stället för att känna att det finns en sportslig chans att det kan gå!
Fler platsliggningar kunde man ju dock se sig om i stjärnorna efter, så den får väl helt enkelt gå som den går…  Med lite tur blir det gruppträning på fredag nästa vecka i alla fall så kanske vi kan få till något då. Eller så förstör man allt, dagen innan tävlingen…

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: