web analytics

Idag blev det ett litet spår åt Dax, bara ca 350 meter men med sex apporter i skogen vid klubben. Det började mörkna när jag precis hade lagt det så jag tog ut honom på en kort rastning och sedan tog vi spåret på en gång, för säkerhets skull hade jag också på mig pannlampa.
Man skulle lugnt kunna säga att Dax var en aning överladdad, han sprang som en tok hela den lilla promenaden innan så jag tänkte att spåret kunde nog bli intressant, men det gick faktiskt över förväntan. Eftersom vi tränade inför appellen under hösten så blev det mycket direktpåsläpp vilket för vår del handlar mer om att lägga på lydnad än att spåra, men nu kan vi ju släppa den tanken och spåra som vanligt med upptag och då går såklart tempot ner per automatik av det. På ett ställe hade han dragt upp tempot så att han missade att spårat svängde och gick av, men för övrigt höll han kärnan mycket bra och i ett lagom tempo som han brukar.

Även apporterna fixade han fint idag, på en pinne var han där och pillade lite men för övrigt satte han sig hyfsat snabbt. På slutet märktes det dock att han var trött (snacka om att spårkondition är färskvara!), på näst sista apporten (en kedja) kände han vittringen och satte sig utan att ha riktigt bekräftat att han verkligen hade hittat något och sedan när jag frågade var apporten var så letade han reda på den med lade sig sedan i ställetf ör att sätta sig.
På sista apporten (en brandslang) stod han också och tittade på mig jättelänge innan han satte sig, och det såg nästan ut som att han själv trodde att han satt ner trots att han stod. Som sagt, trött i lilla Mallemushjärnan!

I morgon blir det jobbträning igen, sista för i år!

 Dax fick ett jättestort märgben igår kväll, det syns inte riktigt på bilden men det var verkligen enormt!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: