web analytics

Just nu blir det inte så mycket hundträning gjord så då blir det mestadels skyddade inlägg här i bloggen om annat i mitt liv.   Vintern har aldrig varit speciellt inspirerande att träna på tycker jag, då fysar jag hellre mina hundar och vilar våra hjärnor inför våren och att sätta igång träningen igen. När jag bodde i Gävle körde vi iofs söket trots att det var MASSOR med snö och det var jäkligt roligt, men nu har vi ju ingen sökgrupp och sanningen att säga så har jag ingen större lust heller att ge mig ut i mörker och kyla så just nu får hundträningen stå på vänt.

Tån som blev lite amputerad har läkt ihop bra, Dax blir lite halt på ett par steg då och då men det kunde tydligen vara normalt eftersom alla fettkuddar och trampdynan ska välja in sig vid sin nya position. Jag tycker också tån ser lite svullen ut, men även det kunde ta lite tid att lägga sig sa veterinären så jag håller tummarna för att allt är som det ska där inne!
Det märks i alla fall inte mycket för övrigt utan han är precis som vanligt. Vi var nere på jobbträningen igår och körde lite lydnad, nu är jag dock mitt uppe i en jobbvända så jag var väl mer i sovande än vaket tillstånd men det blev i alla fall lite fritt följ, fjärrdirigering och en inkallning med ställande som verkligen blev KANON!

Jag gick ifrån honom med kanske 10-15 meter bara och kallade sedan in, men redan efter ett par steg ropade jag ”stanna” och han stannade verkligen i luften och så kastade jag till honom en dutt!
Jag tror att det är en bra metod att börja med, att inte låta honom få upp rejäl fart utan sakta men säkert utöka antalet steg innan jag kommenderar ställandet. Sen måste jag naturligtvis variera mig också, de har ju lätt för att generalisera så om jag inte passar mig kommer han snart att tro att han ska stanna efter bara ett par steg på varje inkallning!
Så en variation av vanliga inkallningar, att kommendera i början av sträckan, i mitten av sträckan och nära mig tror jag kommer ge ett fint resultat. Sedan nån gång blir det dags att köra in läggandet också, men det tar vi när det är gräs på marken och inte bara lera!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: