web analytics

Jag skrev typ dubbelt så mycket igår, men av någon anledning så försvinner både text och bilder ibland när jag lägger in bilder mitt i textflödet, utan att ha skrivit klart så att säga. Om jag däremot skriver klart allt och sedan lägger in bilderna brukar det funka bättre, så det är väl det jag måste försöka komma ihåg att göra då. Jag vet inte varför det blir så, men det irriterar mig något otroligt!

Det jag skrev om igår var i alla fall valparna, de växer såklart så det knakar och börjar verkligen bli aktiva små krabater. Deras olika personligheter börjar verkligen visa sig och vi börjar mer och mer kunna känna igen dem utan att tjuvkika på halsbanden. Hela kullen är ganska jämn i storlek förutom en av tikarna som är lite mindre just nu. ”Mentalt” om man nu kan skriva så om 4,5 veckors-valpar så är det framför allt två av hanarna och en av tikarna som utmärker sig just nu som mer ”på” (jag kan ju inte skriva ut vilka de tre bebisarna är utifall någon valpintresserad läser ;), men det där svänger ju fort under hela tiden de bor hemma så det ska bli jätteintressant att se vad som händer sedan när de kommit ut till sina nya ägare och växer upp!

De andra hundarna funkar utmärkt med valparna, Astrid naturligtvis men också Dax och Fenris. Fenris var i början väldigt vårdande och ville hemskt, hemskt gärna ta hand om dem och hjälpa till. Dax har hela tiden tyckt att de varit otroligt läskiga, och nu när de börjar gå omkring och se ut som små hundar kan han tänka sig att nosa lite på dem, så länge de är vända ifrån honom det vill säga. Om de vänder sig mot honom eller börjar gå emot honom går han undan tills de kommer på bättre tankar och intresserar sig för något annat hehe…

Idag har det blivit lite träning med de tre stora hundarna, uppletande på en åker i djupsnön fick det bli så det också blev lite fysisk ansträngning på köpet för både mig och dem. Jag skulle to att det blev en fullruta i storlek dvs. 50×50 och så lade jag ut fem föremål. Alla tre är definitivt energisparare där Astrid helt klart ligger i topp och följde vallningsspåren så gott hon kunde, de andra två sprang för fulla muggar (men utan att slå på näsorna i stället) ett tag men gick sedan över till att gå där det var upptrampat. Ett naturligt beteende men i den perfekta världen går de ju bara rakt ut dit man pekat, även om det inte är upptrampat. Nu har vi ju dock inte kört seriös träning på flera månader, och inte heller då låg väl uppletandet i topp på träningstimmarna så man får väl det man förtjänar så att säga.
Jag hade kameran med mig och hade tänkt fota alla hundarna, men tyvärr dog batteriet efter Astrid så det blev bara bilder på lilla mamman ”in action”.

2 Thoughts on “Borttappat…

 1. KUL att du bloggat lite till (alltså med text ;)) och fina bilder också! 🙂
  Skrattar åt Dax och valparna, han är så jäkla rolig Dax!! 😀
  Skoj också att det börjar komma fram lite personligheter i valparna.
  Kram kram!

  • UllisWeb on 16 februari, 2012 at 22:56 said:

   Ja jag ska försöka skärpa mig med textbloggandet också som sagt, det är ju lite roligare att följa bloggar där det faktiskt händer något!
   Dax är en fegis hihi, min modiga tjänstehund som inte vågar möta en valp face to face! 😀
   Kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: