web analytics

Det vackra vädret håller i sig och det börjar torka upp så smått här utanför. Om det fortsätter så här kan vi nog ta ut valparna för första gången efter helgen!
Innan dess är det dock en sväng till Stockholm som gäller för att se till lägenheten, tömma brevlådan och fira lite födelsedag. Jag håller tummarna för den externa blixten som jag önskat mig, vore enormt roligt att få börja experimentera med.
Jag är också sugen på att köpa mig en normalzoom snart, av naturliga anledningar så är telezoomen ganska oanvändbar inomhus och det fasta 90-objektivet blir också knepigt att använda ibland då det blir trångt. Det går ju, men det kunde gå lättare.
Vilket det blir känns inte som något livsomvälvande beslut direkt; det är ju bara en normalzoom. Dock SKA det vara med fast ljusstyrka på max 2,8, det har jag både på telen och macrot idag och det är jag mycket nöjd med!
Så nu vet ni mina ”intressanta” fotoplaner hehe!

Igår blev det en sväng till gymmet, 35 minuter cardio och eftersom jag haft ont i ryggen i några dagar (muskulärt) blev det också lite bröst. Annars hade jag tänkt köra just rygg eftersom det är det huvudsakliga problemområdet för de flesta, men det var ju inte så lämpligt. Även axlar och armar involverar ju ryggen så bröst var i princip det enda som var brukligt. Nu känns det dock bättre i ryggen så nästa gång ska jag kriga på den ordentligt!
Det blir lite ostrukturerat nuförtiden när jag inte är där så mycket, men det är ju också skit samma när jag inte har något speciellt mål. Huvudsaken är ju att man håller igång så att kroppen orkar hålla ihop ett tag till!

Idag hade jag funderingar om att åka till IKEA och handla lite småsaker, men jag vet inte om jag orkar… Om jag inte åker idag får det också vänta till efter helgen, det finns inte en chans att jag åker till IKEA under helger om jag inte absolut måste!
Trängsel och långa köer är inte min grej, och i synnerhet inte när man kan åka vilken annan dag som helst när man är ledig som vi är i vårt yrke. För övrigt är IKEA definitivt min grej, senast när jag jobbade sista passet innan långledigheten var det en kollega som frågade om jag kunde hela deras sortiment utantill när jag kommenterade någon bild där det var en klassisk IKEA-möbel med. Ja, antar att det är mycket som fastnar av det eftersom jag tycker att det är enormt roligt att inreda och då gärna för en billig peng så att det inte blir så dyrt att göra om igen när andan faller på.

Jag har aldrig förstått mig på att köpa superdyra möbler på Mio, Stalands eller EM tex. där en soffa kostar 28 000 kr eller ett matbord 12 000 kr som ändå är snarlika de billigare alternativen. För mig är det inte status att ha dyra saker, snarare att ha vackra saker som harmoniserar med varandra. Likadan är jag med märkeskläder, jag skulle aldrig betala dubbelt så mycket för att det är ett visst märke på den lilla lappen man har i nacken på insidan av tröjan eller vad det nu kan vara. Sådana kläder vill man ju inte gärna slänga eller skänka bort hur som helst, när man betalat en halv månadslön för dem!
Köper man billigare kläder däremot så kanske de slits snabbare, men då kan man å anda sidan byta ut dem med gott samvete mot något annat och vem vill inte förnya sig med jämna mellanrum?
Ja, alla kanske inte vill det förstås men så känner jag i alla fall. Varför sponsra de redan så tjocka plånböckerna hos varumärkesägarna som spelar på människors osäkerheter att inte vara fin/bra/häftig nog även utan den där svindyra jackan, bilen, soffan eller vad det nu må vara?

Haha, hej aktivist som bor i en stubbe och enbart klär sig i jutesäckar för att det är ”geniunt”!
Nej, jag ska ju villigt erkänna att även jag äger märkeskläder (även om samtliga plagg är inhandlade på rea eller outlets), och faktum är ju att ska man ha kvalitet på vissa saker så kan det vara bättre om man väljer en dyrare produkt. Det jag har svårt för är de som handlar just pga. märket och inte pga. hållbarhet, kvalitet eller design. Lite typen ”jag måste ha det här trots att det är en skitful produkt, för det är ju *valfritt varumärke* eller kommer ifrån *valfri butik*!”
Ja, nu ska jag nog sluta spåna om detta för annars lämpar det sig nog inte att publicera utan lösenord hehe.

Ha en härlig fredag!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: