web analytics

Idag blev det lite jobbträning på eftermiddagen, vi skulle göra vår månadsuppkörning som de nu har börjat med. Lite spännande var det faktiskt då vi inte tagit ett bett på ca tre månader, men det hade jag inte behövt fundera på för allt flöt precis som det skulle även under skyddsmomentet. Dax satt till och med bättre än tidigare då jag visiterade, sist vi körde satt han och trampade med framtassarna. Minskad förväntan = mer kontroll, inte så konstigt men man vet ju aldrig hur mycket som sitter kvar efter ett uppehåll.
Före skyddet blev det dock lydnaden, inget att anmärka på där förutom att han låg lite högt i förväntan under linförigheten och därför skällde i några svängar. Ingen big deal, det är inget som normalt händer så det kändes som skit samma. Han fick ju heller ingen belöning för det eftersom vi var mitt uppe i ett program, så det beteendet släckte ju liksom ut sig själv efter ett tag.

Framförgåendet fick vi mycket beröm för, tydligen går han och bromsar med frambenen men driver på med bakbenen så det blir lite ”schwung” i stegen så det såg dessutom snyggt ut. Jag ser ju inte riktigt eftersom jag går bakom, det enda jag tänkte på var att han gick rakt och stannade och stod bra när jag anslöt. Inkallningen funkade bra, ingen tendens till att stanna som han haft de senaste 100 gångerna vi har kört det hehe. Jag gjorde ju misstaget att köra inkallning med ställande ett par gånger i höstas, och sedan dess så är det tydligen så alla inkallningar ser ut enligt Dax… Hopp över hinder var inga problem, vare sig ut eller tillbaka. Så nu är vi godkända en månad till, för företaget. Vår riktiga uppkörning är ju inte förrän i juni så det är ett tag kvar.

2 Thoughts on “Jobbträning.

 1. Malin on 8 februari, 2012 at 17:58 said:

  Gick ju himla bra det där läser jag!! 😀 Ha ha ha, men är det inte så inkallningen ser ut? Att man självmant stannar? Tror många hundar anser det, iaf dom som ngn ggn kört inkall. med ställande. Men himla bra av Dax att veta när man verkligen måste springa hela sträckan = på tex en ”miniuppkörning” (eller vad fasiken jag nu ska kalla det för)! 😉
  Kram!
  PS. Prenumerationsmailen fungerar kalas!

  • UllisWeb on 9 februari, 2012 at 01:42 said:

   Ja det tror jag också är vanligt. Fast man kan ju tycka att typ hundra gånger borde uppväga de typ två gånger det FAKTISKT varit med ställande men tydligen fastnar vissa saker snabbare än andra! 😀
   Härligt att det funkar att prenumerera! 🙂
   Kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: