web analytics

Igår natt blev det lite tränat på arbetstid kors i taket!
Dels undrade en kollega om hon skulle gömma sig inne på ett lager där vi går, och sådant säger man ju inte nej till!
Hon hade krupit in bakom ett gäng pallar och lådor, och så fort jag och Dax klev in på lagret så såg jag hur han började vinda, helt perfekt. Söket är inte hans starka sida så det tyckte jag var riktigt roligt att se!

Jag såg att han gick och vindade medan vi rörde oss genom lagret men inte riktigt fäste i vittringen, och det tror jag har med hans orutin att göra. Han har inte riktigt självförtroendet i söket att tolka och lita på den info han får in i snoken så när jag gick på som vi brukar på denna rond så hängde han med i stället för att lita på sig själv och säga ”men hallå morsan, jag har faktiskt något här!”. Han jobbade hela tiden med nosen ändå men följde inte upp det han fick in.

Jag gick förbi den halvan av lagret där jag visste att hon skulle sitta (dock inte exakt var) och när vi passerat vände jag och gick tillbaka samma väg vilket jag aldrig hade gjort om det hade varit på riktigt. Man går ju på framåt så man har ju liksom bara en chans, även om man såklart lär följa upp att hunden vindar som en dåre!
När vi gick tillbaka igen så började han jobba ordentligt och aktivt söka källan, och ganska snabbt lokaliserade han den mellan två hyllor där det stod en massa pallar och annat bråte.

Han låste sig vid en stor kartong och började efter ett tag skälla mot den, men jag kunde se ner i kartongen att den var tom så det fick han inget för. Kollegan hade satt sig bredvid denna låda bakom en trave med leksaker, och till slut kunde Dax lokalisera henne ordentligt. Då kunde han minsann inte komma till skall på en gång, men efter lite betänketid skällde han en gång och då kastade hon fram dutten. Bra där att han inte behövde nån retning ändå, framsteg!
Jag är nöjd med det han uträttade, han är orutinerad i söket och då kan man inte förvänta sig mer!

Senare på natten var han pigg som bara den så då fick det bli lite fritt följ inne på en annan kund där halter och vändningar stod i fokus vilket gick riktigt bra!
Kul att kunna göra lite sådan nytta på jobbet också!

Inatt är jag trött som en gris och har knappt orkat göra nånting, hoppas på att kunna sova när jag kommer hem trots att det numera är ljust vid den tiden… Jag har laddat med godis för att klara natten iaf!

20120319-040055.jpg

2 Thoughts on “Jobbträning.

 1. Malin on 19 mars, 2012 at 14:26 said:

  Härligt med lite träning på arbetstid! 😀
  Hoppas du klarade av natten också och fick sova när du kom hem, trots ljuset.
  Kram!

  • UllisWeb on 19 mars, 2012 at 17:25 said:

   Ja det var lyxigt, inte ofta det händer!
   Jag tvingade mig själv att sova tills nu (16.20), men jag har vaknat säkert tio ggr så det blir spännande att se hur natten kommer avlöpa. 😛
   Kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: