web analytics

Städa jojo… Det kunde jag ju glömma!
Men jag ska faktiskt sätta lite fart nu på kvällskvisten och plocka undan kläder etc. som ligger lite här och var, för under dagen fick jag fullt upp med annat. Till att börja med åkte jag och lämnade in telezoomen på lagning, och killen i fotoaffären höll med om att det eventuellt såg ut som att någonting i optiken hamnat snett och fastnat eller lossnat från sina fästen etc. Han kunde inte säga något exakt pris på vad det kommer kosta att laga den eftersom de skickar iväg den till en ”verkstad” i Göteborg, men han gissade på runt 2-3000 kr. Tack och lov att man har en bra hemförsäkring säger jag bara!!

Det var lite roligt när jag stod där inne i butiken och visade problemet med zoomen, jag har nämligen varit inne där tidigare i lite småärenden och känner nu igen killen bakom disken. Dock har vi inte pratat så mycket foto tidigare utan jag har frågat om det jag för tillfället ska ha och han har svarat och sedan har det varit bra. Nu plockade jag upp telezoomen ur kameraväskan och då såg han väl att det fanns lite fler prylar där för han började fråga om vilken kamera jag hade och så småningom också vilka andra objektiv, och när vi pratat lite om vad man vill ha i ett ojektiv och vad jag har prioriterat i min lilla uppsättning med utrustning så sa han ”vad roligt, du fotar ju verkligen!” haha. Jag antar att han med det menade att jag tänkt till lite på vad jag ska ha objektiven till och att det ska vara bra grejer som håller och inte behöver kompletteras, men det lät ändå så roligt med tanke på att han inte sett en enda bild som jag tagit. Det är ju trots allt inte utrustningen utan fotografen som tar bilderna, och det är väl ändå att faktiskt fota?!

När jag hade vinkat hej då till telen ordentligt åkte jag vidare till Hornbach som har öppnat här i krokarna precis för att spana in vad det är för något och handla lite städprylar till BRF:en jag bor i. Hornbach kändes precis som Bauhaus, förutom att de också säljer en massa hund- och kattmat, lite leksaker, gnagarprylar och fiskar med allt vad det innebär. Oh well, då vet man det!
En hel massa städartiklar rikare men nästan 1200 kr fattigare lämnade jag butiken och åkte hem med alla prylar igen. Nu ska inte mina grannar kunna klaga på att det saknas städgrejer i alla fall!
(Pengarna får jag naturligtvis tillbaka från föreningen måste jag ju också tillägga).

En del av morgonens plan för dagen blev i alla fall genomförd, jag har skrapat bort tapet i hallen på två väggar till så nu är det snart klart. Snacka om att det tar tid när de målat över den gamla tapeten 200 gånger, färgen ligger som ett tjockt plastlager över så trots att jag sprayar med vattenspruta släpper den inte från väggen mer än ett par cm åt gången. Utom på de ställen där den redan lossnat just på grund av de många färglagren såklart, hade den suttit lika bra överallt hade även jag rollat över skiten och varit klar vid det här laget!
Mitt i alltihop ringde meken från källaren och sa att jag kunde rulla ner bilen för lite servicejobb, så ett par timmar spenderade jag med att byta olja och filter samt hjälpa till att byta damask över vänster styrväxel. Och snacka en jäkla massa skit förstås, det går inte att meka utan att babbla om allt och inget haha!
Nu är Våfflan i alla fall nyservad och glad, och förhoppningsvis åker dragkroken på i nästa vecka också om jag och Mr Mek kan synka våra scheman. Nice…
Nu ska jag fortsätta att pilla i mig lite M&M medan jag glor på säsongsfinalen av ”Revenge”, sen ska jag plocka undan… Tror jag.

20120529-215513.jpg

2 Thoughts on “Ha!

 1. Malin on 30 maj, 2012 at 00:18 said:

  Även om det nu inte blev städat (eller du kanske har städat lite vid detta laget?!) så var du himla produktiv ändå måste jag säga! 😀 Och duktig som småservar bilen själv! Kan inte ens byta lampa på min! 😛 Och hjälp vad gott med M & M’s!!
  Kram på dig!

  • UllisWeb on 30 maj, 2012 at 00:53 said:

   Hmm, nja fastnade såklart framför datorn så det blidde ingen städning ändå… 😳
   Lite händig är man allt, även om jag får mycket hjälp av min braiga Mr Mek med de lite mer avancerade sakerna!
   Kramen!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: