web analytics

Idag var det dags för lite jobbträning igen, jag gjorde min månadsuppkörning och det märks att Dax blir påverkad av att bli kommenderad av en person han då och då får bita (även om det är sällan). Han hade en jäkligt svajig position och slarvar som fan i linförigheten, sätter sig inte alltid vid halter, sitter snett, skäller till. Säger jag åt honom så morrar han hehe, gammalt groll kommer upp till ytan igen. Jag ska försöka belöna så mycket jag kan bakåt så kanske positionen och även energinivån dämpar sig något, som det är nu triggar han lite på att jag stundtals tränger honom.
På det hela taget är det såklart godkänt, men han kan bra mycket bättre på de här små usliga momenten!!
Det får bli lite nötande på lydnaden framöver, och gärna med så mycket störning jag kan få av olika slag men framför allt skyddssymboler. Att gå och nöta själva på appellplan ger ingenting, det är inte så att han inte kan momenten utan det är när signalerna runt omkring ändras som energinivån går upp för högt. Även om det inte kommer vara så på tävling är det inget jag vill ha, att klara störningar och toleranser och göra det han blir tillsagd (inte ombedd!) ska inte vara så himla svårt tycker jag men det kräver också träning!

Brimer fick komma ut och mingla lite, och vi kampade också med ett par ihopknutna strumpor. Han håller på och byter tänder som bäst, det luktar verkligen AS i truten på honom!
Han är intresserad av vad som händer på plan omkring honom men inte speciellt sugen på att springa fram och vara med, vilket jag tycker är bra. Med tiden när han känner igen vad det är de pysslar med (framför allt då skyddet) så kommer det troligen blir en utmaning ändå, så att han inte har det intresset nu ser jag som lugnet före stormen haha!
Han hade lite svårt att koncentrera sig på mig när jag satt still, men när kamptrasan kom fram så var det inga problem så det verkar vara tacksamt att bygga vidare på. Så fort tänderna är bytta då alltså!

20120530-181652.jpg

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: