web analytics

Igår svängde jag förbi det gula huset och kollade lite, mäklaren hade sagt att det var ok att åka dit på egen hand och jag misstänker att det är för att det nu inte bebos alls. Fasaden var ok, den behöver naturligtvis skrapas och målas men det var inget murket eller trasigt vad jag kunde se. Taket var av naturliga skäl svårt att kolla på, och självklart hade jag ingen nyckel och kunde kolla på insidan så det fick bli ”peeping Tom” genom fönstren där det gick.
Det är helt klart mycket jobb, hade man haft pengar så hade det varit enklare att riva hela kåken och bygga nytt. Men har man inte ett par miljoner liggandes i bakfickan hur som helst så får man ju lösa saker lite annorlunda, och för att få ordning på detta hus skulle man till att börja med behöva en handgranat och blåsa ur ALLT.

Vatten och avlopp måste dras in, det innebär att både tomt och hus blir en stor byggarbetsplats i ett ganska långt tag. Det finns ju inga som helst stammar i huset, så man måste ta upp hål in i huset för att dra in ledningarna och sedan riva väggarna för att kunna lägga huvudstam och förgreningar. Sen kan man börja med de faktiska renoveringarna som man ser, dvs börja bygga upp nya rum, badrum och kök. Alla fönster måste bytas, de är i de flesta fall dubbelfönster med enkelglas och på minst ett ställe endast enkelglasfönster. Dessutom är tomten helt vildvuxen och behöver rensas, kapas och eventuellt jämnas ut på sina ställen. Om inte kostnaderna för detta är avskräckande så är ju definitivt själva jobbet det!

I nuläget kan vi dock inte vara kräsna med fastigheterna på det viset, men i det här fallet tror jag faktiskt att det kommer kosta runt en miljon utöver inköpspris att bara få ordning på själva huset och då hamnar slutkostnaderna över budget i alla fall.
Visst kan man ta det lite pö om pö, men eftersom man som sagt måste riva väggarna till stor del (beroende på hur mycket vatten man ska ha in i huset, i en så liten villa kan det räcka med ett våtutrymme på bottenplan) så vill man ju gärna få upp i alla fall innerväggar så snabbt som möjligt överallt. Jag vet inte hur jag ska ställa mig till det här, vi kan ju bo i hyresrätten medan vi renoverar men som sagt så undrar jag hur långt det drar iväg pengamässigt. Jag tror vi ska åka en liten sväng idag och kolla på det röda huset så kanske åker vi förbi även det gula så får Rickard se också.

Igår kväll kom Sofie och Fredric förbi med Ella och Grim och käkade lite middag och tårta för att fira Rickards födelsedag. Det blev premiärgrillning i den lilla rosa grillen och presentöppning där Rickard fick en 4-litersgryta i gjutjärn från Skeppshult av mig, en kniv och skärbräda av min mamma och pappa och ett flak öl av Fredric och Sofie. Svårt att avgöra vad han blev gladast för hahaha!
Vi fastnade i köket till klockan var sent och babblade om allt möjligt, och en del dricka gick det också åt under tiden hehe. Vissa fastnade i rosé bag-in-boxen och gjorde den avsevärt lättare (och alla som känner mig vet att det inte är jag, då skulle jag dö av blödande magsår haha). Himla trevligt var det, men jag skulle tro att det blir en seg dag idag för födelsedagsbarnet. 😉

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: