web analytics

Uppkörningen gick bra och nu får vi ”bära hundhuvudet” ett år till.
Dax kändes bra på ”uppvärmningen” innan, med tanke på att det var första gången vi var i polisens dressyrhall och dessutom har en del i bagaget vad det gäller träning i liknande utrymme så gick han till och med riktigt bra!
Sen när det väl var dags så ändrades det något, först ut var platsliggningen och då låg han kanonfint ända tills vi skulle gå tillbaka då han lyfte upp huvudet. Jag försökte ge honom arga ögat medan vi gick tillbaka för att få honom att lägga ner det igen, men icke!
En skitgrej och ABSOLUT inget som skulle kunna göra att det inte är fullt godkänt, men irriterande eftersom jag vill att han ska ha det nere under hela tiden, vilket han också brukar.

Den andra nyheten för dagen som han bjöd på kom under linförigheten då han ansåg att skallgivning i högersvängarna var fullt acceptabelt. Jag höll inte riktigt med, men får skylla mig själv när jag dessutom råkade trampa honom på tassen under språng marsch (eftersom hans position är för långt fram) vilket hjälpte till att skruva upp den redan varvade mallemusen ytterligare något hack.

I framförgåendet gick han och stretade en del i kopplet vilket han i normala fall inte gör, och inte heller gjorde på uppvärmningen!?!
Inkallningen blev bra, han stötte i min hand innan han svängde runt och det blev ett himla ”smygigt” avslut men han satte sig i alla fall vad jag tror var hyfsat rakt.
Hopp över hinder gick fint så långt som vi ska klara, nämligen hopp – sitt. Sen får man avsluta på valfritt sätt och då valde jag att han skulle hoppa tillbaka, och då petade han såklart i baktårna.

Alla dessa detaljer är relativt oviktiga för en uppkörning, men det är skitgrejer som STÖR MIG, som jag vet att han kan och dessutom får tillfälle att utöva ostört i och med att jag inte kan korrigera honom heller så det finns att fila på, helt klart!
Nu har vi varit dåliga överlag med träningen på sista tiden tycker jag, och i synnerhet senaste veckan har det ju knappt blivit något gjort alls pga hans magproblem så jag kan förstå att överskottsenergin måste pysa ut någonstans.
Det jag fick som kommentar idag var i alla fall att jag måste få bort ”kampskallen” eftersom de kommer troligen utvecklas och jag kan såklart inte göra annat än hålla med!

Skyddsbiten bjöd även den på överraskningar, på framförandet mot det dolda överfallet gick han plötsligt nästan helt framför mig trots att jag sagt ”fot” innan?!?
Bettet blev väldigt bra, utkallandet mycket bra även om han först sprang till min högra hand och letade kampbelöning som vi kört på sistone innan han gick och satte sig fot. Jag skulle vilja tona ner min egen röst där en smula, man tar ju gärna i lite extra för att gardera sig mot sega eller obefintliga släppanden men det blir ju inte så stilrent utfört. Nu är det skit samma eftersom det inte är en skönhetstävling, men ändå!
Väl vid min sida efter urkallandet började han sedan skälla medan jag gick fram och visiterade figgen, så helt plötsligt hade han bestämt sig för att vi har minsann bevakning och en skällande sådan till på köpet???
Tilläggas bör att jag INTE tränar bevakningar överhuvudtaget eftersom jag inte känner behov av det i jobbet, och även om jag skulle ha det så vill jag helst ha dem tysta!!

Ja, dagen bjöd på en del nyheter som sagt så läxan vi lärt oss till nästa år är som vanligt träna mer och träna rätt!
Nu blev vi ju utan några som helst problem godkända ändå, men man måste ju vara lite självkritisk och fråga sig ”vad kunde jag gjort bättre?”. Jag tycker ändå jag har en klar bild över vad som behövs, och det är inga svåra saker att få till så det bör vara lugnt!

På väg hem fick jag ett sms från bästa mekanikern som undrade om jag ville dra fram elen till dragkroken, så i stället för att åka hem och sova lite bar det av ner i källaren och skruva bil i några timmar innan det blev dags att fira dagens bedrifter med lite pannkakor innan jobbet!
Nu är jag trött som ett AS rent ut sagt och vill inget hellre än att åka hem till sängen men det är bara att härda ut och bita ihop. Bara 4 timmar lite drygt kvar nu!

4 Thoughts on “Uppkörning – check!

 1. alexandra on 28 juni, 2012 at 16:55 said:

  GRATTIS finaste dax med coola Matte!!!

 2. Malin on 28 juni, 2012 at 23:56 said:

  Grattis igen!! 😀
  Men vaddå, vill du alltså inte ha skallgivning i högersvängarna?! 😉 Kunde ju vara något nytt annars!
  Och efter en veckas vila pga magen så förstår jag att det kanske rann över lite överskottsenergi. Inte lätt att vara en liten mallemus alla gånger 🙂
  Kram kram!

  • UllisWeb on 29 juni, 2012 at 07:29 said:

   Tack! 😀
   Det kanske skulle liva upp stämningen något i och för sig i den för övrigt lite stela och tråkiga SBK-lydnaden, men njaa… Jag tror inte jag vill gå i bräschen för det ändå! 😆
   Nej Mallemushjärnan får blackouter ibland den med, bara att göra det bästa av situationen – le och låtsas som att det regnar! 😀
   Kram kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: